How to wear: the metallic skirt

Het is weer bling-bling tijd! Kerstmis komt stilaan in het land en de winkels stallen hun glitter-collectie uit in de etalage. Opvallend, of eerder “je kunt er niet naast kijken” dit jaar zijn de metallic skirts! Metallic outfits zijn een uitdaging! Je bent er niet zo makkelijk vanaf als met je little black dress voor de feestdagen, maar zeker het proberen waard, want het creeërt een coole, gewaagde en ultrafeestelijke uitstraling. Met deze tips komt het zeker goed!

De metallic plissérok

In mijn vorige blogpost konden jullie reeds lezen over de plissérok en hoe je hiermee het best aan de slag kunt gaan (https://lunefashion.com/2016/11/15/how-to-wear-de-plisserok/). Twee trends combineren was nog nooit zo makkelijk als met de metallic plissérok, je hoeft namelijk maar één kledingstuk te kopen en het is in zowat elke hippe winkel te vinden (Tips: Zara, Pull & Bear, Bershka). Een metallic plissérok is zoals de meeste plissérokken meestal behoorlijk lang en trekt met zijn vele plooitjes veel aandacht. Hou de rest van je outfit daarom eenvoudig, zoals met een effen bloesje of zelfs een witte of grijze t-shirt. Je kan je metallic plissérok ook meer casual dragen (buiten de feestdagen) door er een t-shirt met een grote tekening of een lijntje tekst op te dragen, maar ga nooit voor drukke patronen of truitjes met bling-bling. Voor de koudere dagen kan je ook met de dikkere losse trui terecht bij de plissérok. Kies ook steeds voor huidskleurige panties of blote benen om de rok beter te doen uitkomen. Combineer een zilveren rok steeds met een kleurenpalet van grijs, zwart en wit. Voor een gouden rok beperk je dit liever tot zwart en wit.

metallic6

De metallic minirok

Voor de mini’s onder jullie en voor mezelf is een mini metallic rok een betere optie. In dit geval kan je meestal kiezen tussen een matte of een blinkende versie. Ga vooral voor datgene waarin je je goed voelt! Qua combinatietechnieken lopen beide varianten ongeveer gelijk. Opnieuw is het belangrijk de rest van je outfit eenvoudig te houden. Voor een matte metallic rok is het leuk om voor een eenvoudige zwarte t-shirt te gaan, terwijl bij de blinkende versie wit mooier tot zijn recht gaat komen. Overdrijf niet met juwelen, enkel een kleine oorbellen volstaan. Een afwerking met een hakje voor de feestdagen is geen probleem, maar vermijd bling-bling schoenen en handtassen, gewoon effen accessoires zijn de beste keuze.

metallic7metallic5metallic4metallic2

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.