How to dress to impress op je eerste date

Deze week een nieuwe dress to impress, maar dit keer op je eerste date, een heel andere situatie dus dan je sollicitatiegesprek met heel andere regels. Kijk maar snel even mee en pas toe! Veel succes!

REGEL 1: ga voor je persoonlijke stijl

Je kent elkaar niet of toch erg beperkt, de eerste belangrijke stap is dan dat je gaat voor iets wat bij je past. Ga voor je persoonlijke stijl, want dit is hoe je bent en dit is hoe je toekomstige partner je moet leren kennen. Doe je dat niet, dan val je vroeg of laat door de mand, want je zal steeds terug vervallen in je persoonlijke stijl. Ben jij iemand die nooit stilleto’s draagt, doe dat dan ook niet op je date, want het geeft 1) een verkeerd beeld en 2) je voelt je er minder comfortabel in (en hé stilletto’s zijn toch ook echt oncomfortabel ;)). Twijfel je toch over je keuze, denk dan na over welke kledingstukken je al complimenten kreeg van anderen.

date2

REGEL 2: check de plaats waar je naar toe gaat

Ga je picknicken of ga je naar een fancy restaurant? Deze zaken zijn bepalend voor je kledingkeuze. Twijfel je, kijk dan eens naar foto’s op de site of de social media pagina’s van het restaurant om te zien welke stijl verwacht wordt. Is de date overdag of ’s avonds? Dates overdag vragen over het algemeen een iets meer casual stijl dan dates ’s avonds. Hou echter in het achterhoofd dan comfort je eerste prioriteit is, het laatste wat je wil is dat je meer bezig moet zijn met je outfit dan met je date. Kies daarom niet voor kledij doe niet op zijn plaats blijft zitten of schoenen die knellen.

date3

REGEL 3: ga voor elegant

Kies liever voor een elegante uitstraling, dan voor een te sexy uitstraling. Vermijd dan ook erg korte rokjes en diep uitgesneden truitje, je hoeft toch nog niet alles prijs te geven? Bovendien geef je vaak de verkeerde uitstraling op die manier. Wat wel kan zijn subtiele manieren om je outfit een tikkeltje sexy’er te maken. Toon bijvoorbeeld zeker je enkels en polsen, want dit zijn de fijnste delen van je lichaam. Ook leuk is bijvoorbeeld een boothals, omdat deze je schouders laten zien, maar toch hoog toe zijn. Voeg zeker ook een casual element toe als dit past bij je persoonlijke stijl. Werk je boothalsjurk bijvoorbeeld af met een sneaker als dat is wat je altijd draagt.

date1

REGEL 4: laat het lijken alsof je er geen moeite voor gedaan hebt

Geen enkele man hoeft te weten dat jij twee weken lang outfits uitgeprobeerd hebt voor de date (dat komt hij vast wel later in jullie relatie te weten ;)), probeer een uitstraling te creëren die er effortless uitziet. De meeste mannen houden namelijk van natuurlijke schoonheid. Draag bijvoorbeeld niet overdreven veel make-up. Draag jij je haar normaal altijd los, doe dit dan nu ook, een complex opgestoken kapsel hoeft namelijk niet. Overdrijf ook niet met parfum. Vermijd ook zeker donkere zonnebrillen, want deze maken oogcontact moeilijk en net dat contact heb je nodig voor een goeie klik.

date4

REGEL 5: vermijd de laatste nieuwe extravagante trends

Mannen zijn niet mee met wat de meest nieuwe modetrends zijn en snappen ze meestal ook niet alvorens de helft van het land ermee rondloopt. Hou daar rekening mee en hou je meest trendy stuks voor een girls night out. Om er enkele op te sommen die mannen niet snappen: plateauzolen (is dat omdat het zand minder snel tussen je tenen zou geraken aan de kust?), rieten handtasjes (is dat een picknickmand?), culottes (de ‘jutezakbroek’), Timberlands (waarom draag je nu mannenschoenen?), cropped top (je truitje is te kort), de salopette (heb je je overall aan?) en zo kan ik nog wel even doorgaan (met dank trouwens aan mijn ‘tactvolle’ bijna-echtgenoot). Kies dus liever voor opties die iets meer safe zijn 😉

Bronnen bij de foto’s

http://outfitideashq.com/how-to-look-sexy-on-the-first-date/

https://www.glamour.com/gallery/flirty-little-date-outfit-ideas

https://zefinka.com/blog/top-36-flirty-and-charming-first-date-outfit-ideas.html

https://www.glamour.com/gallery/perfect-outfits-for-a-first-date-in-summer

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.