How to choose: mascaraborstels

Je staat in de winkel met het idee om een nieuwe mascara te kopen. Je wordt er overstelpt met verschillende soorten borsteltjes in alle maten en vormen met allen even grote beloftes van vollere, langere, zwartere en dikkere wimpers. Het lijkt je als make-up-leek allemaal nogal angstaanjagend en bovendien heb je helemaal geen idee welke te kiezen. Dan maar dezelfde als de vorig keer? Herkenbaar? Vanaf nu niet meer, want deze blog helpt je om door de borstels het bos weer te zien en een goede  mascara te kiezen! 

mascara5

1. hard borsteltje met korte haren

Dit borsteltje zorgt voor een wimperverlenging. Door een borstel met korte haren te kiezen gaat je mascara minder makkelijk klonteren en kan je nauwkeuriger werken.

 mascara1

2. korte haren in een cirkelvorm

Deze werkt iets minder fijn. Zeker als je gaat voor een brede versie kun je gemakkelijk klonters krijgen. Maar deze dikkere borstel biedt veel volume als je lange en dunne wimpers hebt.

mascara2

3. kromme borstel

Deze is heel aangenaam omdat hij de vorming van je oog mee volgt, maar aan de andere kant kun je er gemakkelijker mee uitschieten. Hij brengt ook iets meer dan de anderen krul in je wimpers.

mascara3

4. golvende borstel

Dit is een borsteltje met bolle gedeeltjes. Deze deeltjes zorgen ervoor dat je wimpers omhoog  geduwd worden waardoor ze meer zullen krullen. Het bolletje zorgt ervoor dat ook de haartjes helemaal in de hoek van je ooglid mee gekruld worden. Het krullen van je wimpers is vooral interessant als je uit jezelf al heel volle en lange wimpers hebt. Een echte volumeboost is dan niet meer nodig. Een mooie krul erin is dan voldoende qua afwerking.

mascara4

5. rubberen borstel

Wil je echt volume, ga dan voor een rubberen borstel. Doordat deze gemakkelijk te buigen is, kun je goed de vorm van je wimpers volgen waardoor je meer volume krijgt. Doordat ze zo makkelijk te gebruiken zijn, geven ze je ook de mogelijkheid om bepaalde delen van je wimpers extra te accentueren. Dit flexibel borsteltje zorgt er ook voor dat je wimpers minder makkelijk aan elkaar blijven kleven.

mascara7

6. smalle borstel

Dit is vooral handig als je korte wimpers hebt. Een smallere borstel zorgt er namelijk voor dat je meer controle hebt over wat je doet en dat je ook dichter bij het begin van je wimpers kunt. Deze borstel is ook ideaal om je korte wimpers te verlengen.

mascara6

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.