How to wear: de beanie

Het is mode van een muts deze winter, hoe zalig kan het najaar zijn?! Maar noem dit kledingstuk geen muts of potske, want dat is het niet, het is een beanie! De beanie zet je niet zomaar op je hoofd en hopla je bent weg, in tegendeel. Dit mutsje biedt heel veel verschillende mogelijkheden om trendy gedragen te worden. Een evaluatie van je haar, je kledij en het seizoen, zullen telkens noodzakelijk zijn om te beslissen hoe je je beanie vandaag weer zult dragen. De kunst bestaat erin om de beanie om te toveren van een must have voor kleine kinderen naar een interessante fashion statement. Maar geen nood, met deze tips bij de hand, heb je het snel onder de knie.

 

Wat te doen met je haar?

De meest simpele en tegelijk stylisch optie is je haar gewoon los te dragen. Bovendien biedt het haar in je nek extra warmte. Je maakt dan dat de muts tot net op je wenkbrauwen komt en dat het topje bovenaan ongevuld blijft. Het nadeel is echter wel dat je haar nogal gemakkelijk warrig of zelfs statisch kan worden na het uitrekken van je muts. Maar no worries hierover, het is mode van warrig haar ;-). Een ander minder makkelijk te overkomen nadeel van los haar onder een muts is dat het snel vettig kan worden. Daarom zijn er betere opties, zoals een losse zijwaartse vlecht of lage paardenstaart, maar nooit of te nimmer een knot onder een muts!

Ook mensen met een pony hoeven niet te vrezen. De enige tip die zij in het achterhoofd moeten houden is de muts niet te ver op het voorhoofd te zetten zodat de froefroe in je ogen komt te hangen of tegen je hoofd geplakt zit. Zet de beanie dus liever iets verder naar achter en laat zo je pony mooi uitkomen. Een rechte pony kun je met behulp van een muts zelfs ook eens een dagje scheef leggen, de muts houdt de boel op zijn plaats. Als het gepruts met je pony echter teveel problemen oplevert, kun je hem natuurlijk ook gewoon naar boven wegsteken onder je muts.

 

 

 

 

De combinatie

Tijdens de donkere winterdagen kan een beanie perfect dienst doen als statement. Ze worden tegenwoordig verkocht is allerlei leuke kleurtjes. Met meer klassieke en neutrale kleuren daarentegen, kan je makkelijker een traditionele en chique outfit creëren. Om je haar perfect te doen uitkomen, kun je ook op zoek gaan naar een match tussen de kleur van de beanie en je haarkleur. Let ook op de decoratieve elementen van de muts. Hoewel een beanie met ponpon schattig en leuk kan zijn, geraak je op die manier niet af van het kinderlijke imago van je muts. Kies bovendien altijd voor een beanie die los zit. Een echte beanie heeft geen rekker in de band, waardoor je een voorhoofd met rode streep kunt vermijden 😉

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.