How to wear: cut-out fashion

De symmetrie- en blokjestrend gaat al een paar zomers mee, maar nu wordt die nog leuker wanneer bepaalde hokjes uitgesneden worden, ook wel bekend onder de naam cut-out fashion. Hoewel deze trend op het eerste zicht een beetje vreemd lijkt, zul je al gauw fan worden, want dit is de unieke kans om die prachtige ‘vergeten’ deeltjes van je lichaam ook eens in de spotlights te plaatsen! Teveel bloot wordt natuurlijk al gauw negatief gezien, daarom is het belangrijk om deze trend voorzichtig aan te pakken. Ontdek hier de essentiële tips!


Hoewel de ripped jeans eigenlijk ook onder deze trend kan geplaatst worden, draait cut-out fashion eerder om jurkjes met een stuk uit het middenlijfje, bloesjes met open rug en dergelijke. Het dragen van deze mode steunt op een goede wisselwerking tussen je comfortabel voelen met bepaalde niet zo casual zones van je lichaam ontbloot en het niet té sexy maken.

Ten eerste komt het erop aan het juiste deel te kiezen als cut-out en vooral ook het enige deel. Een blote rug én decolleté én blote benen komt al gauw vulgair over, kies dus voor één iets waar je je goed bij voelt. Een maxi-jurk bijvoorbeeld met uitgesneden stuk in het midden is speels en sexy zonder té te zijn. Kies je voor een open rug, neem dan een truitje dat hoog toe is bovenaan. Dit soort jurken en bloesjes zijn zeer elegant. Waar je naar toe gaat speelt dus zeker ook een rol in je keuze, want deze laatste versie zou ik niet aan doen voor een dagje aan zee, terwijl de maxi-jurk met exotische print dan weer minder geschikt is voor heel formele gelegenheden. Een belangrijk tip is: probeer de gaten niet te verdoezelen door er iets onder te dragen zodat je kledingstuk voor andere gelegenheden kan dienen. Dit is gewoon fout 😉


Een niet onbelangrijk probleem is het kiezen van een geschikte bh voor je cut-out jurkje. Van bh’s met zogenaamd doorzichtige bandjes ben ik niet zo fan, want wees eerlijk, doorzichtig zijn deze allerminst en zo een plastieken band doet je jurk onrecht aan. Je kan natuurlijk kiezen voor de talrijke mogelijkheden die er op vandaag zijn in de vorm van klevende cups of gewoon tepelbedekkers. Je kan echter ook voor de comfortabelere weg kiezen bijvoorbeeld door een bh te kiezen met bandjes die je op verschillende manieren kan dragen. Voor een haltertop kunnen bandjes die in de nek gedragen worden bijvoorbeeld een oplossing zijn. Bovendien zijn er ook al bh’s die speciaal voor deze trend gemaakt zijn met supermooie bandjes met pareltjes die eigenlijk gemaakt zijn om gezien te worden.


cut7

Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.