How to choose een bikinimodel

Heb je ook steeds problemen om te kiezen uit het oneindige aanbod aan verschillende modellen, vormen en kleuren van bikini’s? Join the club en lees snel verder! Net zoals bij de meeste kledingstukken het geval is, zijn er verschillende modellen die aansluiten bij verschillenden lichaamsvormen. Voor bikini’s is een goed aangepaste vorm misschien net iets crucialer dan bij andere kledingstukken vermits een foute keuze vrij ongemakkelijk kan zitten en al gauw inkijkproblemen kan opleveren ;-). Met deze tips help ik je op weg!

Het eerste wat belangrijk is, is je lichaamsvorm.  Een lichaam met omgekeerde piramide wordt gekenmerkt door brede schouders en smalle heupen.  Vaak hebben deze mensen een erg atletische bouw en is het belangrijk de vrouwelijkheid wat meer in de verf te zetten.  Een aanrader voor deze groep is een broekje te kiezen met strikjes of andere fantasietjes aan de zijkant om zo de heupen wat meer te accentueren. Voor de rest mag je je met deze lichaamsbouw heel gelukkig prijzen, je kan zowat alle modellen van bikini’s aan!

 

Een peervormig lichaam of rechte piramide wordt gekenmerkt door brede heupen en smalle schouders.  Dit is zowat het meest vrouwelijke silhouet en dat mag gerust beklemtoond worden.  Een bikini met driehoekjes staat deze groep over het algemeen vrij goed.  Qua broekje is het hier af te raden nog extra nadruk te leggen op de breedte van de heupen, kies dus eerder voor een eenvoudig broekje met lage taille.

 

Een volgend probleempunt is vaak de boezem.  Dames met een grote boezem moeten maken dat de bikini hen voldoende steun voorziet en niet teveel ontbloot ;-). Driehoekmodelletjes zijn eerder af te raden. Interessanter is het om een model met beugel te kiezen voor voldoende ondersteuning. Ook een aanrader is een model met V-hals aangezien dit je boezem optisch verkleint in tegenstelling tot gewone rechte bandjes. Voor de minder bedeelden qua boezem zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden in de vorm van push-up bikini’s.  Pas er wel voor op dat je borsten de cups mooi kunnen vullen anders kan dit rare deuken opleveren. Kies ook liever niet voor driehoekjes, want die creëren al gauw een vormeloos effect.  Een bikini met rushes kan daarentegen optisch weer wel meer volume brengen. Foto’s: Hunkemöllerbikini5

Een volgend obstakel voor de bikinikeuze is een buikje. Hoewel er veel vrouwen zijn die zich schamen en bijgevolg geen bikini aandurven, is dit helemaal niet nodig! Met deze tips kom je al een heel eind ver en daarenboven: elk lichaam heeft zijn charmes!  Wil je dan toch je buikje camoufleren kies dan voor een broekje met hoge taille. Dit heeft een afslankend effect en maakt oneffenheden platter. Blijf ook niet hangen in de idee dat zwart slanker maakt, voor een bikini kan je gerust voor een printje opteren, aangezien deze patroontjes vaak meer verdoezeling bieden dan een effen kleur. Voel je je toch nog steeds oncomfortabel dan is er tegenwoordig ook een uitgebreid aanbod aan bijhorende shortjes en strandjurkjes voor à sortie met je bikini. Foto 1: Hunkemöller; Foto 2: H&M

bikini4 bikini3

Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.