How to wear: de mannelijke parka

Terwijl de vrouwen kunnen spieken bij hun mannelijke wederhelft voor de boyfriend jeans, kunnen de mannen deze winter een beroep doen op de ‘parkakennis’ van hun vrouw. Zoals jullie vorige week konden lezen, zijn de parka’s deze winter nog steeds in! Hoe kan het ook anders? Hun warmte is gewoon onweerstaanbaar! En hoewel de mannen dit niet snel zullen toegeven, zitten ze er eigenlijk ook wel graag warmpjes bij in de winter. Vandaar een blogje over de mannelijke parka.

Maar geen nood mannen, een parka wordt niet geassocieerd met overdosis vrouwelijkheid, want eigenlijk kent de jas haar origine uit het leger. Vandaar ook de grote populariteit van de groene versie…  Toen had de jas natuurlijk vooral een utilitaire functie, maar tegenwoordig verdient het esthetische aspect toch ook enige aandacht. Meer bepaald kun je met de parka een aantal verschillende kanten op qua look.  Hier bespreek ik even de twee uitersten en tegelijk meest populaire outfits.

De casual look

Deze look is eigenlijk ongeveer een mannelijke kopie van de outfit die ik vorige week aanhaalde. De casual look bestaat uit een openhangende parka, een leuke beanie, simpele jeans en stevige boots. Qua tinten blijf je het best in het palet bruin-kaki-beige. Eventueel kan er je er nog een klein elementje aan toevoegen in een statementkleurtje zoals rood of oranje, de trendkleuren voor mannen deze winter. Hou deze outfit vooral eenvoudig. Met een lekker gebreide trui zit je hier goed, een hemdje hoort eerder bij de andere outfit thuis, tenzij het dan weer over een jeanshemdje gaat.

 

 

De work look

Voor de werkoutfit laat je in eerste instantie de jeans achterwege. Kies voor een gewone stoffen broek. De groene parka komt goed tot zijn recht met een beige broek, maar niet te bleek, want het blijft nog steeds winter. Hier kun je wel de combi met het hemdje kwijt, maar draag niet zomaar een hemd onder de parka. Combineer dit liever met een trui erboven, zodat alleen het kraagje zichtbaar is. Een van de nieuwere ideeën is om een blazer onder de parka te dragen. Naar mijn mening is het niet eenvoudig om dit tot een geslaagd geheel te brengen, maar het kan wel. Het wordt een echt puzzelwerk tussen casual en chic bijvoorbeeld door de blazer maar half te knopen of door een te opteren voor een eerder vrije tijdsbroek met zakken.

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.