De beste Europese shopping cities

De lessen zijn gedaan, de vakantie is in zicht, hoog tijd dus om een paar vakantietripjes uit te stippelen. Een culturele rondrit en sightseeing is natuurlijk wel tof, een uitgebreide reeks aan winkels is toch ook een must?! Ik help je met deze top 5 even op weg om de beste keuzes te maken voor jou ideale shoppingvakantie 😉

  1. Londen

Dat de eerste plaats naar Londen gaat is wellicht geen verassing. Je kan je er gerust een paar dagen bezighouden in de winkelstraten, al moet je natuurlijk wel tegen een spatje regen kunnen. De prijsbewuste shopper kan terecht in Oxford street en Regent street. Voor de meer exclusieve kledij kan je dan weer terecht in de New Bond street en Old Bond street. De vintage liefhebbers kiezen best voor Portobelle Road in Notting Hill, terwijl de trendy boetiekjes te vinden zijn in Carnaby Street. Kortom, er is dus voor ieder wat wils! Extra pluspunt: mits je met één dag shoppen voldoende hebt, kan je ’s ochtends vertrekken en ‘s avonds alweer thuis staan.

shopping1

  1. Milaan

De modestad van Europa is natuurlijk Milaan. Je kan hier terecht voor de allernieuwste modesnufjes en design, al komt dit wel met een prijskaartje. Je wordt er ondergedompeld in een wereld van Prada, Gucci en Versace, een droomwereld inderdaad ;-). Breng zeker een bezoekje aan Quadriletero d’Oro (de gouden vierkante kilometer), de Via della Spiga en de Via Sant’ Andrea om volledig weg te dromen.  Betaalbare winkels zijn er echter ook te vinden. Daarvoor moet je naar de winkelstraten Via Dante, Corso Vittorio Emanuele en Corso Buenos Aires. Wil je echter de thuisblijvers helemaal doen verwateren, breng dan een bezoekje aan Corso di Porta Ticinese waar je allerlei zeer unieke productjes kunt vinden.

shopping2

  1. Parijs

Shoppen in stijl doe je dan weer in Parijs. De Avenue de Champs-Élysées en de befaamde warenhuisketens Galeries Lafayette en Au Printemps op de Boulevard Haussmann staan garant voor uren winkelplezier. Besteed naast het shoppen misschien ook even de aandacht aan de prachtige architectuur van de galerijen. De grote ketens vind je dan weer terug in de Rue de Rivoli. Voor leuke boetiekjes moet je in Le Marais zijn, een gezellig historisch wijkje in het 3e en 4e arrondissement.

shopping3

  1. Amsterdam

Ook de hoofdstand van onze noorderburen doet het niet slecht qua shoppinggehalte. Amsterdam valt natuurlijk niet te vergelijken met de big cities zoals Londen en Milaan, maar staat vooral bekend om zijn gezellige winkelsfeer. De exclusieve boetiekjes zijn er te vinden in de P.C. hooftstraat (jawel met een t), terwijl de kalverstraat dan weer de ketenwinkels bevat. Een tochtje door de Jordaan is ook wel leuk als je op zoek bent naar die unieke hebbedingetjes.

shopping5

  1. Barcelona

Shoppen onder de Spaanse zon? Het kan in Barcelona! Barcelona is niet alleen een prachtige stad, maar ook nog eens de beste shoppingstad van Spanje. Daarvoor moet je in de La Rambla zijn. Je vindt er niet alleen de grote internationale ketens terug, maar ook aan exclusieve winkels ontbreekt het hier niet. Dit in combinatie met leuke restaurantjes, tapasbars, kleine kraampjes en straatartiesten op de achtergrond brengen je een ongekende shoppingervaring.

shopping4

Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.