How to wear: franjes

Franjes zijn altijd al leuk en in geweest aan handtassen, oorbellen en botjes. Van enkel geschikt voor accessoires hebben de franjes zich tegenwoordig opgewerkt tot leuke fantasietjes voor topjes, rokjes, kleedjes…. Hoewel deze trend nogal snel geassocieerd wordt met de hippies, kan je franjes ook op heel wat andere manieren tot hun recht doen komen. Hier zijn de belangrijkste tips 😉

 

Met mate

Het is ondertussen mogelijk om voor elk element van je outfit met franjes te werken, maar aub doe dat niet! Vermijd franje-overdosissen, kies gewoon één item van je outfit waarbij de franjes goed tot hun recht komen en je outfit bijgevolg op een subtiele manier extra pit geven. Ben je zoals ik ook nog een beetje bang van deze trend, begin dan met een franjes-afwerking in je accessoires. Vooral de handtassen met franjes zijn erg leuk. Kies een bruin of zwart exemplaar zodat deze bij veel past en combineer luchtig. Deze tassen horen thuis bij een relaxte outfit, een simpele t-shirt en jeans volstaan, maar ook met een kanten kleedje bijvoorbeeld staat de bruine franjetas heel leuk. Zolang er voldoende eenvoud en een ontspannende touch in je outfit zit, kan je deze tassen hiermee combineren. Voor formele gelegenheden haal je beter je chique handtas uit de kast.


Boho style

De echte trendsetters onder jullie kiezen natuurlijk meteen voor een kledingstuk met franjes. De meest populaire stuks zijn het bruine suède jasje en lederen rokje. Met dit soort keuzes kan je bijna niet andes dan all the way boho style te gaan! Vintage stoffen, kanten borduursels, veel losse en gevlochten accessoires, bruin suède en zwierige modellen mogen dan alvast niet ontbreken. Dit is zowat de ideale vakantielook! De laatste twee foto’s tonen echter aan dat het ook anders kan. Een leren franje rokje met deftige bloes kan dan wel weer dienen om te gaan werken bijvoorbeeld, al is deze stijl met franjes eerder een uitzondering.
Franje bikini

Niet te vergeten natuurlijk is dé trend van deze zomer: de bikini met franjes. Ze zijn niet alleen leuk en zwierig, voor dames met kleine boezem kunnen ze ook daarvoor een boost betekenen ;-).  Kies voor ofwel een bovenstuk ofwel een onderstuk met franjes anders wordt het alweer gauw teveel.

 

Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.