How to wear the camel coat

In de jaren ’70-’80 was er reeds dé camel coat, op vandaag zijn er de camel coats: lang, kort, aansluitend model, boyfriend model, met knopen, zonder knopen….. Kies er gauw ééntje (of twee of drie 😉 )die past bij je persoonlijke stijl en ga deze investering aan, want zoals je ziet, kan deze al gauw 30 jaar mee (al raad ik niet aan om die ook daadwerkelijk zo lang te dragen 😉 ). Wil je helemaal mee zijn met de laatste trends, kies dan voor het lange boyfriend model die zich elke dag perfect kan aanpassen naar jouw gewenste look. Maar hoe doe je dat nu?


Dag 1: Streetstyle

De streetstyle look is zo hot dat die tegenwoordig niet veel meer uitleg behoeft dan de ‘less is more’ –regel. Ga voor een ripped jeans, eenvoudige t-shirt of los bloesje en een leuke afwerking met schoentjes in pantermotief, aangezien die mooi passen bij je camel coat of sneakers natuurlijk. Ook een vleugje zwart leer kan je hier zeker in kwijt. Zwart past namelijk verbazingwekkend genoeg heel goed bij camel, in mijn ogen zowat de perfecte herfst-kleuren-combi.


Dag 2: Retro

De retro look gaat reeds enkele jaren mee, maar kwam tot nu toe nog niet op de voorgrond te staan. Met wat er nu reeds te observeren valt in de winkels, gok ik dat dit de komende winter wel het geval zal zijn. Naast je camel coat bestaat je perfecte retro look uit een enkellange pantalon uit kostuumstof die een beetje losjes, maar niet té losjes zit, een vrolijk suède hoedje en die leuke veterschoentjes, het liefst in laké.


Dag 3: formeel

De tegenhanger van de streetstyle blijft uiteraard de formele look/business look/feest look ;-). Zoals ik al zij is zwart steeds een goede combinatie bij je camel coat. Een eenvoudige zwarte jurk bijvoorbeeld met leuke pump eronder straalt klasse en elegantie uit. Ook met een blazer kan je terecht onder je coat. Door hem gewoon op je schouders te leggen, geef je extra warme en coole touch aan je anders eerder (saaie) deftige outfit.


Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.