How to wear: de pencil-skirt

Hier ben ik weer! Ik weet dat het eventjes geleden is, maar mijn job vergt momenteel nogal veel energie :-(. Voor vandaag heb ik het mij dan ook gemakkelijk gemaakt, ofja de mode heeft het mij gemakkelijk gemaakt, want ik ga gewoonweg teruggrijpen naar een artikeltje dat ik vorig jaar ongeveer rond deze tijd geschreven heb: How to wear de midi-rok. De midi-rokken trend is verre van voorbij, in tegendeel, ze spat uit haar voegen. En omdat ik niet verwacht dat jullie nog perfect weten hoe je met deze rokken aan de slag moet, geef ik jullie vandaag dus een korte heropfrissing en een toevoeging van enkele nieuwe tips.

 

Je hebt de pencil-skirt ongetwijfeld al in de rekken zien hangen en ook Instagram staat er vol van (tussen haakjes: volg mij op Instagram op: gaelle_ouvrein 😉 ). Qua stijl kan je met deze rok in twee richtingen uit: de echte pure streetstyle, waarin hij nu een echte heropleving krijgt en de formelere stijl, het is aan jou om te kiezen!

Streetstyle

De pencil-skirt ie helemaal niets nieuws, maar de streetstyle pencil-skirt is dat wel! Daar waar streetstyle vroeger steevast bleef hangen in haar lange, donkere broeken, komt deze rok als een ware verfrissing. De donkere kleuren bleven echter wel. Je vindt deze rokken dan ook vooral in zwart, donkergrijs en om toch een beetje andere modetrends toe te laten, ook met marinestreepjes. Voor de echte streetstylers onder jullie, draag deze rok met sneakers, een cropped top en bumperjasje, trek een foto en laat de Instagram likes maar komen! De combinatie met een cropped top is namelijk top 😉 en dit is natuurlijk te wijten aan de balans: bedekte benen, blote buik! Voel je je niet helemaal comfortabel over dat minibuikje, ga dan voor een cropped top die wijder valt en net op de boord van je rok komt zodat je buik enkel zichtbaar wordt als je je armen omhoog doet.

 

 

 

Formele stijl

Voor diegenen die de streetstyle liever aan zich voorbij laten gaan, is er de formele pencil-skirt. De formele pencil-skirt is vaak in een ander stofje dan katoen, waardoor deze minder beweeglijk zijn. De oplossing hiervoor is een split, vooraan, achteraan of opzij, je vindt ze overal. Het spreekt voor zich dat sneakers nogal vreemd ogen onder deze rok. Kies daarom beter voor hakken, zodat je benen toch de nodig lengte krijgen. Een pencil-skirt zit heel krap, kies daarom voor een los bovenstuk, zoals een nette bloes of zelf lichte t-shirt. Een leuke variant voor diegenen die niet te snel in de ‘secretaressen-look’ willen vervallen is je top alleen maar langs voor in je rok te stoppen. Deze trend is niet alleen erg in, maar creëert ook een nette, doch minder strenge look.

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.