How to wear: het jeansjasje

Een uitgebreide post over de uitgebreide mogelijkheden van een van mijn favoriete kledingstukken, namelijk het jeansjasje. Elke vrouw, jong en ouder, zou tegenwoordig een jeansjasje in de kast moeten hebben hangen. Dit jasje is namelijk zo veelzijdig dat het perfect binnen heel wat verschillende stijlen geïntegreerd kan worden. Ik zet vandaag even de leukste zomerstijlen met het jeansjasje voor jullie op een rijtje.

 

 

Marine-streepjes

Marine-streepjes zijn een jaar of twee een beetje passé geweest, maar nu in volle glorie terug! Ik denk dat ik zo ongeveer kan zeggen dat een derde van mijn kleerkast bestaat uit blauw-witte streepjes, en dat is behoorlijk wat ;-). Het jeansjasje zorgt voor een frisse opkrikker van deze toch al ‘oude’ trend, marine 2.0. zeg maar. Wil je het graag klassiek houden ga dan voor een jasje in donkerjeans, ongeveer dezelfde kleur als je blauwe streepjes en combineer op een witte broek. Voor de iets coolere look kies je beter je jeansjasje in een lichtere tint dan het marineblauw en ga je voor een ripped jeans. Gouden details maken deze look compleet. Eventueel kan je hier en daar ook rode accenten leggen om volledig marine te gaan, al zien we deze dit jaar toch nog niet helemaal terug doorkomen.

 

 

Met pastel

Ik ben zelf een enorme fan van pastelkleurtjes. Deze kleurtjes staan dan ook erg mooi bij lente-types (lees: donkerblond haar, blauwe ogen en relatief bleke huid). Het jeansjasje sluit perfect aan in het pastelpallet. Daar waar de zachte kleurtjes onschuld creëren, brengt het jeansjasje terug pit in de outfit, waardoor er een perfecte balans ontstaat. Je kan het ‘stoere’ element gemakkelijk verder zetten in de afwerking van deze outfit, bijvoorbeeld door er sneakers of een paar enkellaarsjes aan toe te voegen, maar ook in je accessoires, bijvoorbeeld met een stevige statement ketting.

 

 

Met wit

De blauw-wit combinatie blijft bestaan en dat is wel degelijk te wijten aan het feit dat dit altijd slaagt! Dit is niet anders met het jeansjasje. Met jeans en wit kan je namelijk nooit verkeerd doen. Wil je opnieuw perfecte balans tussen schattigheid en pit, kies dan voor de combinatie met kant. Voor diegenen die het liever aan de sportieve en ‘stoere’ kant houden, kan je kiezen voor de combinatie met sweaters en sneakers.

 

Met print

Ook voor deze zomer zien we printjes alom, hoe tropischer hoe liever! Deze drukke prints zijn echter niet altijd makkelijk te combineren (lees hier nog meer tips) , maar gelukkig is er opnieuw het jeansjasje! Of het nu een playsuit, maxijurk of bedrukte broek is, het jeansjasje is de afwerking die je nodig hebt. Let wel op met jeansjasje met fantasietjes. Tegenwoordig vind je ze geregeld met gouden kraaltje enzo. Deze zijn ideaal voor bij je behoorlijk effen pasteloutfit, maar niet voor bij de print-items. Zoals ik altijd zeg bij print: hou het verder rustig 😉

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.