How to wear: de wikkelmode

 

De wikkelmode, nog nooit van gehoord?! Wees gerust, ik heb de term zonet ter plaatse verzonnen, want ik denk dat deze trend tot op heden nog steeds geen catchy naam heeft gekregen :-o. Moest een van jullie het wel weten, laat maar gerust weten! Maar goed de wikkelmode dus. Ik gebruik deze term om te verwijzen naar verschillende trendy kledingstukken, rokken, jurken, topjes, die allen 1 iets gemeenschappelijk hebben, namelijk dat ze lijken te bestaan uit verschillende stukken stof die over elkaar gewikkeld zijn. Nog niet mee met wat ik bedoel? Lees maar snel deze blogpost verder!

Wikkeltopjes

Wikkeltopjes zijn meestal cropped ofwel net lang met een ‘pampersluiting’ (ja nog een woord dat ik zelf heb uitgevonden) onderaan. De gouden regel voor deze topjes: ze moeten strak zitten. Als je deze topjes te groot koopt zullen de lappen stof van elkaar vallen en oogt het geheel nogal vreemd (lees: heel erg fout 😉 ). Regel 2: combineer met een high waist short of rokje waardoor je net een klein streepje buik laat zien. Werk af met sneakers voor je festivallook of een paar leuke sandaaltjes voor ‘propere’ activiteiten.

 

 

Wikkelrokjes

Voor de wikkelrokjes geldt  dezelfde gouden regel: het moet strak zitten. Ik vind het eigenlijk best wel grappig hoe de strakke, aansluitende kledij vroeger erg in was en toen helemaal verbannen werd en nu gewoonweg terugkeert. Enkele jaren geleden was ik gelukkig dat ik geen strakke (in de verf zettende) kledij meer hoefde te dragen, maar dat verdoezeling van de minder strakke lichaamsdelen gewoonweg in was. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik nooit meer zou terugkeren naar die strakke mode, maar hier is het al terug! En toch is het niet dezelfde mode als ik mijn tienerjaren (gelukkig?!), want strakke top + strakke rok heeft zijn slechte imago nog niet verloren, het enige verschil met vroeger is dat strak + los nu een cool imago heeft gekregen.  Je voelt me dus alweer komen met mijn combinatie-advies: laat die killerbillen zien en kies voor een losse, leuke bovenafwerking!

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.