How to wear platform sneakers

Een tikkeltje groter zijn zonder je in ongemakkelijke pumps te moeten wringen? Dat kan dankzij de platform sneakers! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo een fan was van deze trend in het begin. Die schoenen zagen er gewoon erg vreemd uit. Tot ik ze zelf uitprobeerde. Eigenlijk als je ze van boven ziet (als je ze aanhebt dus) zien ze er helemaal niet vreemd uit! Bovendien geven ze je de nodige extra lengte en zitten ze supermakkelijk. Maar het leukste aan deze schoenen is dat ze meer zijn dan een gewone sneakers, ze zijn meer in de zin van meer bodem, maar ook meer omdat ze een extra fashionable touch geven aan je outfit. Waarom zou je het dus niet proberen? En hoe kan je ze het beste uitproberen?

platform4

Onder een broek

Persoonlijk vind ik deze schoenen het mooiste onder een broek. Dit is zeker aan te raden als je fijne benen en enkels hebt, want anders is het contrast te groot tussen je fijne benen en de ‘zware’ schoenen. Eigenlijk wel grappig hoe iedereen ze zwaar noemt, terwijl ze eigenlijk superlicht zijn! Ze zijn zelfs lichter dan een paar adidassen, trust me 😉 ! Ook een goed idee is om te combineren met een verfijnde jeans, om zo  het evenwicht in de outfit te houden. Denk bijvoorbeeld aan een jeans met parels, zoals ik in mijn vorige blog besproken heb.

platform3

Met een vrouwelijke touch

Ook voor de schoenen zelf kan je kiezen hoe verfijnd of vrouwelijk je ze wil nemen. Je ziet ze bijvoorbeeld vaak met glittertjes of in metallic kleuren. Hierdoor wordt de schoen iets vrouwelijker en tegelijk ook specialer. Wil je het liever sportief houden dan kan je gaan voor een model dat volledig wit is of voor het all star model.

platform5

platform1

Met of zonder afgeronde toppen

Je ziet de platform sneakers vaak met afgeronde toppen. Daardoor is er een hoogteverschil dat geleidelijk wordt opgebouwd. De eerste keer dat je ermee loopt voelt het heel raar, ik had precies het gevoel telkens van een afgrond te rollen, maar gelukkig went het snel en al gauw vond ik het eigenlijk heel makkelijk!

platform2

bronnen bij de foto’s

21 Ways To Wear Platform Sneakers

https://www.popsugar.com.au/fashion/photo-gallery/43802639/image/43802637/She-Wore-Pair-Platform-Hogan-Sneakers

How To Wear // Sneaker Style Guide for Summer 2017

Summer Heights: Platforms & Flatforms

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.