Jani challenge 3: out of your comfortzone

Met een beetje vertraging wegens een buitenlands tripje, dan toch de Jani Challenge 3. Deze week daagt Jani een vierling uit met de opdracht om zich te stylen in een volledig andere stijl dan de zussen van elkaar gewend zijn.

De eerste die aan de beurt was, was Sarah (rechts). Sarah heeft in het dagelijks leven een vrij casual stijl en wou voor deze opdracht gaan voor sexy, iets wat haar zussen niet gewend zijn. Ze koos voor een lange zwarte jurk, wat in mijn ogen toch wel een afwijking is van haar eigen stijl, al zou ik hier voor een andere kleur gegaan zijn. Met de loafers in glitter is Sarah echter vrij sterk teruggevallen op haar eigen stijl.

Op dag twee ging Nina shoppen (tweede rechts). Nina staat bekend als de “klassieke” zus en wou voor Jani helemaal rock ’n roll gaan. En daar is ze goed in geslaagd! Vooral het shortje was ver buiten haar comfortzone aangezien zij erg onzeker is over haar benen (totaal niet nodig trouwens 😉 ). De afwerking met het leren jasje, het gouden riempje en de chokers maakten de outfit helemaal af. Zij werd dan ook de shopping queen van de week.

Margo (tweede links) kiest in het dagelijks leven voor een vrij eenvoudige stijl en ruitjes. Ook zij wou vandaag de sexy en rock n’ roll tour opgaan. Ik vind haar outfit supermooi! Mooie rok, leuk topje en coole schoenen, al kon er met deze outfit misschien nog meer gedaan worden.

Als laatste gaat Charlotte shoppen (links). Haar dagelijkse stijl is al rock n’ roll, maar vandaag probeert ze een hippe “seut” te zijn. Ze kiest haar outfit erg goed door te gaan voor een braaf rokje en bloesje, maar qua afwerking vervalt ze toch iets teveel in haar eigen stijl vind ik, bijvoorbeeld door er een choker aan toe te voegen.

jani3

Maar hoe zou ik het nu aanpakken?

Het is natuurlijk niet makkelijk om een volledig andere stijl te gaan proberen met kleren uit mijn eigen kast, maar ik heb toch een poging gedaan. Eigenlijk wou ik voor een echte, vaak onpersoonlijke secretaresselook gaan, maar een blik op mijn kleerkast leerde me al snel dat ik de juiste kleren hier niet voor heb. De stijl die ik dan wel ben gaan uitproberen is een stijl waar ik steeds jaloers op ben als ik ze zie op Pinterest maar waarvan ik vind dat ze niet bij mij past. Ik zou het omschrijven als een casual chic. Chic zit hem in de hakken en het bloesje. Pumps draag ik eigenlijk nooit en dat vind ik wel jammer. Ik probeer het soms uit, maar vind dat het snel te chic oogt en bovendien blijft het ongemakkelijk. Ook aansluitende geklede bloezen draag ik niet (meer), omdat ik mij er niet comfortabel in voel. Het casual element zit hem dan in de broek. Ik kies hier namelijk bewust voor een ripped jeans in combinatie met geklede elementen, een erg trendy look, maar eerlijk? Ik vind dat die nog steeds niet zo goed bij me past.

jani31jani32

Het budget van deze look: 250 euro

Ripped jeans: 20 euro

Witte bloes: 15 euro

Pumps: 40 euro

Blazer: 25 euro

Handtas: 150 euro

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.