How to wear that romcom summer hat

De zomer is in het land, voor eventjes dan toch, daarom een zomers blogje over zomerhoedjes! Een onmisbare trend voor warme dagen zoals deze, of voor een strandvakantie in CaliforniĆ« (daar ga ik volgende week naar toe, niet dat ik jullie jaloers wil maken ofzo šŸ˜‰ ). Hoedjes zijn er in verschillende vormen, formaten en stijlen. Het is zeker niet alleen voor de romantische meisjes, kijk maar even mee.

 

Romantisch

Als ik denk aan zomerhoedjes, denk ik vooral aan de exemplaren met brede flappen die wapperen in de wind terwijl de lange beachy waves haren ritmisch op en neer mee bewegen (teveel romcoms misschien? :-p ). Op deze manier een hoed dragen blijft natuurlijk prachtig. Wil je voor deze stijl gaan, kies dan zeker een strooien hoed die breed genoeg is zonder je gezicht teveel te verbergen. Maak het verder romantisch met een wit kleedje of maxi-jurk en sandaaltjes. Tegenwoordig heb je deze hoeden ook vaak met leuke teksten op geschreven. Om het nog romantischer te maken kan je je hoed pimpen met een lint errond.

hoed2

Boho

De boho trend is hot en een zomerhoedjeĀ past perfect in deze stijl. Eigenlijk leunt de boho stijl vaak erg aan bij het romantische met de witte jurkjes bijvoorbeeld. Maak het geheel gewoon iets meer boho door af te werken met franjes, wijde mouwen, vlechtjes, suĆØde, etnische printjes. Bij deze stijl hoef je niet perse voor de hoed met brede boordĀ te gaan, ook andere modellen passen hierbij.

hoed1

Casual

Geen hoed voor de mensen die niet op reis gaan? No way! Je kan een hoed tegenwoordig ook gewoon op een jeans dragen. Kies dan wel voor de meer ā€œstoereā€ modellen vaak met een zwart lint als afwerking. Een andere voorwaarde is dat je ook andere zomerse elementen hebt in je outfit, sandalen en een topje bijvoorbeeld zijn een must.

hoed3

 

 

Hoedjes zijn zo leuk, maar de eeuwige vraag blijft natuurlijk: hoe blijft dat ding op je hoofd staan als het waait (een probleem dat zich niet stelt in de romcoms , maar wel harde realiteit is)? Verschillende personen zweren bij ā€œhoedpennenā€ of ā€œhoedspeldenā€ waarmee je je hoed vastmaakt aan je haar. Je zou dit zelfs ook met gewone haarpennen kunnen doen. Meer hulp kan je op deze site vinden: http://www.livestrong.com/article/1001369-keep-hat-bobby-pins/ Ā Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, maar zal het zeker uitproberen. Als jullie ervaringen hebben, deel deze zeker mee hieronder!

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.