How to wear: pastel sneakers

Voor sommigen is het nooit voorbij gegaan, voor anderen begint het binnenkort opnieuw. Ik heb het over het sneakerseizoen! Voor deze zomer geen “nieuwe” sneakertrend, maar wel een bijkomende! Want met sneakers is het tegenwoordig niet “of of”, maar wel “en en”. Heb je er al witte en zwarte? Goed zo, want deze blijven in de mode. Daarbovenop koop je er nu gewoon ook nog pastelkleurige! Maar welke draag je dan wanneer? Voor witte sneakers kan ik naar mijn post van vorige jaar verwijzen (https://lunefashion.com/2015/07/28/how-to-wear-adidas-superstars/) , voor pastel sneakers, lees je best even verder.

Pastelsneakers die bij alles passen

De eerste grote groep van sneakers die je in de winkel vindt zijn de nude sneakers. Tegenwoordig is alles nude, van make-up tot handtassen en nu ook sneakers. Dit is erg leuk voor de safe-spelers zoals ik die graag handtassen en schoenen kopen die bij alles passen (zodat ze toch zeker hun geld waard zijn, je weet wel 😉 ). Nude is ook supermakkelijk te combineren, zolang je niet te donker gaat. Steek nude sneakers dus niet onder een zwarte jeans, dit maakt het contrast te hard. Kies liever voor bruine tinten, zoals camel en beige. Lichte grijstinten of roze tinten kunnen ook, maar probeer de kleuren erg “aards” te houden. Wil je je nude sneakers toch onder een blauwe jeans doen, kies dan voor een erg bleke. En niet te vergeten: combineer nude altijd met wit voor een geslaagde afwerking van je outfit!

pastelsneakers11

 

Pastelsneakers die bij redelijk veel passen

De pastelsneakers die bij redelijk veel passen zijn de roze: lekker girly, hip en zooo pastel! Roze sneakers moeten gewoonweg gecombineerd worden met lichtgrijs en wit, deze drie kleuren zijn voor mij onafscheidelijk! Voor diegenen die absoluut willen dwarsliggen is er nog een andere mogelijkheid en dat is om de paarse tour op te gaan. Al zou ik dat niet aanraden voor deze zomer, want paars is nergens te vinden.

pastelsneakers9

 

Pastelsneakers die bij weinig passen

De laatste groep pastelsneakers zijn die die bij weinig passen en daarom natuurlijk ook de show van je outfit stelen. Pastelgroene sneakers zijn weinig te vinden, dus hou ik het hier bij de blauwe exemplaren. Pastelblauw is trouwens naast pastelroze een van de topkleurtjes voor deze zomer, dus ik zou zeggen: waag je zeker aan een paar pastelblauwe sneakers, want je zal ze vaak kunnen dragen 😉 .Qua combineren zijn de pastelblauwe sneakers het moeilijkst. Blauw is namelijk een kleur die erg op zichzelf staat, blijf daarom zeker weg van combinaties met pastelroze. Er zijn verder drie opties: ofwel werk je verder met pastelblauw in de rest van je outfit ofwel hou je het bij wit en eventueel lichtgrijs ofwel ga je voor een gewaagde sprong naar lichte appelblauwgroene “zee”tinten (niet de van de noordzee wel te verstaan 😉 ), zoals in het kleurenpalet hieronder.

pastelsneakers10

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.