How to wear lila

Jullie hebben het misschien al gemerkt in de winkels, maar er is voor deze herfst een compleet nieuwe kleur; namelijk lila. Op het eerste zicht misschien een beetje raar, want paars is sowieso al uitzonderlijk tussen de trendkleuren en deze kleur is dan ook nog eens heel licht om in de herfst en winter te dragen. Toch hoeft dit niet meteen af te schrikken, want deze kleur laat toe om eens voor volledig nieuwe kleurcombinaties te gaan de komende maanden. Hoe je dat doet, kan je hier lezen.

Lila is een heel zachte en koele kleur. Zomertypes zijn over het algemeen prachtig met deze kleur, maar voor vele anderen is de kleur te flets. Om dit te op te lossen is het belangrijk de kleur juist te combineren. `De belangrijkste beslissing daarbij is of je beter gaat voor het koele of het warme palet. Koele types, zoals de zomer en de winter kiezen best voor het koele palet, terwijl de warme types, lente en herfst, lila beter combineren met warme kleuren.

Het koele palet
Pastel met pastel combineren doet het altijd goed, dat geldt in het bijzonder voor lila en pastelgeel. Geel en paars zijn namelijk complementair, dat wil zeggen dat ze elkaar versterken wanneer ze gecombineerd worden. Natuurlijk verval je dan wel makkelijk in het typische paaspalet. Kies daarom voor leuke varianten van pastelgeel, zoals botergeel. Ook met lichtgrijs doet lila het erg goed. Zo kan je lila perfect combineren met de nu zo trendy prince-de-galles print in grijze tinten. Als wintertype is het echter belangrijk de outfit verder af te werken met wat donkerdere kleuren. Zwart vind ik persoonlijk echt hard bij deze zacht kleur, maar donkergrijs kan perfect. Verwerk in je outfit ook een beetje lichtgrijs, waardoor de contrasten zacht worden.

Het warme palet
Herfst- en lentetypes denken soms dat ze volledig weg moeten blijven van de pastelkleuren, maar eigenlijk hoeft dat niet. Natuurlijk kunnen zij best niet voor een volledige outfit in zachte koele kleuren gaan, maar ze kunnen de kleur wel verwerken met andere kleuren uit hun eigen palet. Lila combineert bijvoorbeeld ook heel leuk met herfstkleuren. Kies bij voorkeur wel voor een combinatie met meerdere herfstkleuren zodat het een mooi geheel is. Door gewoon lila met 1 herfstkleur te combineren lijkt het eerder of de kleuren gewoon niet matchen. Door het in een palet te verwerken krijg je echter een mooi geheel. Ben je nog een beetje zoekende hoe je dat doet, begin dan met kleuren binnen dezelfde tinten, zoals oudroze en aubergine. Eens je gewend bent aan die kleuren, kan je kiezen voor het toevoegen van roestoranje of bordeauxrood. Experimenteer erop los!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.