How to wear the see through trend zonder seeing through

Een van de opvallende nieuwe trends is de see through trend. Op de catwalk nemen ze dat vaak heel letterlijk, en zien we outfits passeren die wel heel see through zijn. Je ziet deze trend ook steeds meer opduiken in de winkels, maar hoe kan je deze trend nu in het echte leven dragen?

Een onderstuk
Het spreekt voor zich dat een volledig doorzichtige jurk of top vraagt om een onderstuk in de vorm van een topje of onderjurk om het geheel draagbaar te maken voor het dagelijks leven. Kies in dat geval telkens voor een onderstuk in dezelfde kleur als het kledingstuk om het tot een mooi geheel te maken. Durf je echter het see through effect iets harder op te wekken dan kan je kiezen voor een onderstuk in huidskleur of voor een bralette. Een bralette is een half topje, dat enkel de boezem bedekt en vaak mooi afgewerkt is met kant. Is echter dit alles nog steeds te veel see through voor jou, ga dan voor enkel see through mouwen. Naast de ‘echte’ see through vind je namelijk ook veel bloesjes die enkel de mouwen in see through hebben. Heel vaak zijn dit enorme pofmouwen waardoor je ze moeilijk onder een jasje of trui kan steken, doe dit dan ook niet.

De stijl
Een see through is heel vrouwelijk en elegant en het past ook het best bij een outfit die verder ook in deze termen gedefinieerd is. Let hierbij echter wel op je stofkeuze. De see through is heel dun en soepel. Combineer dan ook met een zwaardere en goed dekkende stof, zoals een simpele jeansbroek. Een see through bloes op een rokje gaat nogal snel te veel soepele stof worden. Werk af met een pump om de vrouwelijke lijn door te trekken.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.