How to wear the momfit jeans

Ik heb het lange tijd geen kans gegeven, deze momfit jeans. In eerste instantie omdat ik het maar niets vond. Om eerlijk te zijn dacht ik dan steeds aan die foto’s uit de oude doos van mijn ouders die dit soort broeken droegen en waarvan ik dan 20 jaar later dacht “gelukkig lopen wij er zo niet meer bij”. Ik was er toen steevast van overtuigd dat mijn kinderen niet hetzelfde zouden mee maken. Het is me ondertussen duidelijk dat dat dus wel zo zal zijn en dat deze broeken (toen waarschijnlijk ook) niet ouderwets zijn, maar gewoon trendy op dit moment. Nadat ik die eerste hindernis overwonnen had, bleef de momfit jeans not done voor mij, omdat ik er simpelweg het figuur niet voor heb. Een smalle taille en brede heupen zijn The hell voor de momfit jeans, om op de heupen goed te zitten, kan er namelijk nog een baby (? Of misschien is dat de bedoeling, komt de benaming vandaar??) bij.

Enfin deze twee hindernissen liggen achter mij, want ik heb het een kans gegeven: ik heb een momfit jeans gevonden die ik mooi vond en die me past! Het volgende probleem: hoe combineer je deze, zonder dat je je foto’s naast die in het album van je ouders kan plakken?

Cropped top/trui

Een eerste mogelijke combinatie is dat je de broek met een cropped trui gaat combineren. Dit is belangrijk om je vrouwelijk figuur te tonen. De broek doet namelijk niets goeds voor je figuur, dus je moet het helemaal van je bovenkledij hebben. Een streepje buik kan dus wonderen doen.

momfit3

momfit1

Trui in de broek

Heb je het te koud met een streepje buik? Me too! Ga dan voor een trui die je in de broek gaat dragen, liefst enkel langs de voorkant om de nonchallante look te behouden. Het is leuk om verder af te werken met een riem, want die zet je zo lekker in de verf. Het is bovendien ook praktisch voor dames met een slanke taille 😉

momfit5

Vrouwelijk

Vind je een momfit jeans met een oversized trui net te veel uit je comfortzone? Voeg dan een flinke portie vrouwelijkheid toe. Kies voor een leuk bloesje in een vrolijke kleur of zelfs met kant en werk af met een pump of laarsje met hak.

momfit2momfit4

bronnen bij de foto’s

https://www.asos.com/asos-design/asos-design-farleigh-high-waist-slim-mom-jeans-in-dark-wash/prd/7948162

http://eu.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?searchTermScope=3&searchType=ALL&viewAllFlag=false&CE3_ENDECA_PRODUCT_ROLLUP_ENABLED=N&catalogId=34058&productOnlyCount=1&sort_field=Relevance&storeId=13058&qubitRefinements=siteId%3DTopShopEU&langId=-1&beginIndex=1&productId=32783630&pageSize=20&defaultGridLayout=3&searchTerm=TS02M06PBLE&productIdentifierproduct=product&DM_PersistentCookieCreated=true&searchTermOperator=LIKE&x=25&geoip=search&y=11

https://www.bershka.com/it/donna/abbigliamento/jeans/low-waist/jeans-mom-fit-high-waist-c1010193310p101316081.html

https://www.whowhatwear.co.uk/mom-jeans-styling-tips

https://www.eonline.com/news/884988/how-to-wear-mom-jeans-like-kendall-jenner-selena-gomez

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.