How to wear: Leer in de herfst 2019

De tijd dat alleen je schoenen van leer waren, is lang vervlogen. Naast de leren jasjes vind je nu overal leren rokken en broeken. Alles kan natuurlijk… maar met mate. Het trendy dragen van leer is geen lachertje. Daarom even de basic rules op een rijtje.

  1. Kies slechts voor 1 leren kledingstuk
  2. Combineer nooit leer met tijgerprint
  3. Een leren kledingstuk is een statement, hou dus de rest van je outfit basic
  4. Draag leer met zelfvertrouwen. Als je zelf niet overtuigd bent van je kledingstuk, laat het dan hangen

De leren jas

De leren jacket is ondertussen een even grote must-have geworden als een blauwe jeansbroek. Een leren jasje is trendy, jong en geeft de extra boost die je outfit nodig heeft. Ik blijf een fan van de eeuwige zwarte perfecto. Dit jasje met korte taille zet je vrouwelijkheid extra in de verf en combineert bijgevolg niet alleen goed op een broek, maar ook op een jurkje. Erg leuk is bijvoorbeeld het clashen van stijlen door je stoere jas te dragen op een schattig kleedje met bloemen. Een lederen jasje hoeft helemaal geen combinatiestress op te leveren, want je kunt hem echt op elke outfit kwijt!

De leren rok

Met plooitjes of zonder, de lederen rok blijft ook deze winter een hype. Deze rokjes staan het mooist met een poffend bloesje. Vermijd erg strakke topjes of bovenkledij met diepe uitsnijding, want dan creëer je al snel een eerder ‘sletterige’ indruk. Kies ook voor de rok met de juiste vorm voor je lichaamsbouw. Heb je een duidelijk taille, accentueer die dan door voor een A-model te kiezen. Ben je iets rechter gebouwd, dan sta je beter met een kokerrok.

De leren broek

De leren broek is echter het onmisbare durvertje van deze winter. En als je het dan toch durft, kies dan niet voor zwart leer, maar voor een van de leuke kleurtjes waarin je deze winter de broeken vindt: bordeaux, groen, koperkleur, camel. Door voor een andere kleur te kiezen, wijk je af van die foute associaties die vaak met leer worden gemaakt. Combineer de broeken eenvoudig, bijvoorbeeld met een oversized gebreide trui of een deftig bloesje.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.