How to wear the maxi flower dress

Om nog even in het thema van de romcoms te blijven: vandaag de maxi flower dress. De maxi flower dress is een supermakkelijke outfit, want ze bestaat maar uit 1 stuk en is tegelijk romantisch en sexy.  Hij is zeker perfect voor aan het strand, maar eigenlijk hoeft dat niet perse. Lees snel verder hoe je deze jurk ook casual kan dragen om te gaan werken.

maxi2

Kies je doel

Het doel van je outfit, namelijk strand versus werk, zal bepalend zijn voor het type jurk dat je zal kiezen. Voor een echte beach look ga je zonder twijfel voor een jurk met witte achtergrond. Om het verder romantisch te houden kies je voor bloemen in zachte kleuren, vaak met groene steeltjes. Om het iets stoerder te houden, kan je beter voor hardere kleuren gaan zoals blauwe en rode bloemen.

maxi11maxi12

De maxi flower dress voor op het werk heeft bij voorkeur geen witte ondertoon. Kies hier eerder voor een donkere ondertoon, zoals donkerblauw. Deze jurken worden dan weer opgefleurd door witte of roze bloemen.

 

Kies je schoenen

Een maxi flower dress voor aan het strand vraagt om makkelijke schoenen en daarvoor zijn twee opties: slippers of sleehakken. Laat je niet afschrikken door platte schoenen onder een maxi jurk, maar let er natuurlijk wel op dat je jurk niet op de grond gaat hangen.

maxi1

Geen slippers op het werk natuurlijk, maar wel een stevige hak. Kies voor je werkoutfit altijd voor sandalen met hak en niet voor pumps. Ga hierbij voor neutrale kleuren, probeer zeker niet te matchen met de kleuren van de jurk. Je schoenen zijn niet het belangrijkste onderdeel van de outfit.

maxi3

Kies je jasje

Voor de beach outfit heb je zonder twijfel 1) geen jasje nodig 2) als je het dan toch nodig hebt, ga je voor jeans. Zowel de modelletjes met als zonder mouwen doen het uitstekend bij de romantische bloemetjes.

maxi4

 

Een blazertje doet het dan weer beter bij de chiquere werkoutfit. Let er wel op dat je voor een kort model kiest dat nauwelijks op de rok hangt, anders oogt het nogal vreemd. Dit soort outfit moet namelijk je taille in de verf zetten.

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.