How to wear: fishnet tights

Fishnet tights, panties in de vorm van een visnet dus, voor mode hoef je dus soms helemaal niet ver te zoeken ;-). Fishnet tights zijn momenteel een enorme hype op Instagram en Pinterest. Aanvankelijk vond ik het een beetje vreemd (zoals de meesten onder jullie waarschijnlijk) en verwachtte ik dat dit ook enkel een internet hype zou blijven. Enkele klikken in online shops toonden echter aan dat elke hippe winkel de fishnet tights en sokjes ondertussen verkoopt en ook op straat zie ik steeds meer mensen die de trend uitproberen. Ik heb het zelfs vandaag zelf even uitgeprobeerd en hoewel ik het eigenlijk totaal niet verwacht had, ben ik verkocht voor deze trend. Stap 1 is dus: sta ervoor open 😉

 

Fishnet tights zijn er in twee varianten, je hebt de panty versie of de korte sokjes. Laat ons beginnen met de sokjes, deze zijn namelijk het minst buiten de comfortzone, zeker voor wie deze winter al voor glittersokjes koos is de stap naar fishnet sokjes logisch. Het principe is namelijk helemaal hetzelfde: je enkels in de verf zetten. Het verschil is dat de fishnet sokjes iets frisser zijn (lees: helemaal geen warmte geven want ze bestaan alleen uit gaten). Deze sokjes zijn dan ook erg geslaagd met je adidassen of andere sneakers. Sommige vrouwen dragen ze ook in pumps of ballerina’s, maar dan worden ze wel een grote aandachtstrekker. Laat dit de enige print zijn in je outfit, hou de rest simpel en effen.

fishnet6fishnet7

Ten tweede zijn er de fishnet panties. We zien twee duidelijke trends van hoe je deze kunt dragen. De eerste en de grootste hype is de combinatie met ripped jeans. De gaten in de ripped jeans worden namelijk steeds groter, maar dit is best koud in de winter. Dus kwam er iemand op het idee om panties te dragen onder een ripped jeans. En dit idee sloeg aan, want fishnet panties onder je ripped jeans zijn gewoonweg hip. Één voorwaarde om aan deze trend mee te doen is dat de scheuren in je jeans groot genoeg zijn zodat de “visnetten” tot uiting komen.

fishnet1fishnet5

De tweede manier waarop de fishnet panties gedragen worden is in combinatie met een cropped top en de boord van je fishnet panties die boven je broek uitkomen. Reden van deze trend? Ik kan niets anders bedenken dan dat men verveeld zat met de boord die men overhad en er dan maar een trend van gemaakt heeft :-p. Enfin, de ruiten op je buik geven je buik een plattere uitstraling en zijn vaak een oplossing voor vrouwen die niet zelfzeker genoeg zijn teveel van hun buik bloot te geven. Je ziet trouwens vaak vrouwen dit deze combinatie toepassen met een lange broek en relatief dikke cropped trui, wat de idee geeft dat dit vooral een tussenseizoen outfit is, maar mispak je niet, die ruiten op je buik geven geen warmte ;-).

Zijn gewone fishnet tights nog niet speciaal genoeg, dan kan je nog een specialeke toevoegen ;-). Zo zijn de fishnet tights er nu ook in het rood, kaki, roze, paars en wit. Verder zijn er ook varianten met pinkeling of met strikjes.

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.