Jani challenge 4: de mama-aan-de-schoolpoort-outfit

Vorige week daagde Jani opnieuw vier dames uit, deze keer waren het vier mama’s. Hun opdracht was dan ook erg relevant: maak een een goeie outfit voor aan de schoolpoort. Hoe brachten zij het er vanaf?

De eerste die aan de beurt was, was Wendy. Wendy deed al eens eerder mee met all you need is Jani en blijkbaar heeft ze daar toch erg wat uit opgestoken, want ze ging deze week lopen met het kroontje. Terecht vind ik, want haar outfit is cool en toch mama-proof. En ja ik snap haar grote liefde voor die jas maar al te goed.

Yeter leerde mij kennis maken met tweedehandsshoppen. Ze had verschillende leuke, dure merken in haar kast hangen die ze geshopt had voor spotprijsjes. De leren rok die ze voor deze aflevering uitkoos, vond ik echter minder geslaagd. Zoals Jani al een paar keer zei; geen ritsen en leer samen 😉

Valerie haar stijl weet mij ook wel te bekoren. Ookal heeft ze een tweeling, ze lijkt nog voldoende tijd te hebben om te gaan shoppen en haar eigen stijl te ontwikkelen. Haar gekozen outfit vond ik erg geslaagd. De rok is behoorlijk chique, maar de afwerking met de maxi cardigan, zwakt dit af tot een leuk geheel.

Ten slotte maken we kennis met de V-stijl van Veerle. Het rokje dat Veerle voor deze gelegenheid gekozen heeft is erg speciaal en niet echt mummy-proof. Ookal is het niet echt mijn ding, ze heeft het wel goed gecombineerd door verder te gaan in pastelkleurtjes en stoerdere elementen toe te voegen zoals het jeansjasje.

jani 4

Maar hoe breng ik het er vanaf?

Ik ben natuurlijk nog geen mama, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Eerst en vooral vind ik het belangrijk om een coole mama te zijn. De casual cool stijl vind ik perfect kunnen. Een tweede voorwaarde is dat het natuurlijk makkelijk zit zodat je net even beweeglijk kan zijn als je kinderen. Net daarom ben ik hier voor een kostuumbroek met sportieve touch gegaan. En opnieuw: dit had ik al beslist voordat Jani dit suggereeerde ;-). Die broek zit supermakkelijk, is gekleed en tegelijk sportief! Een t-shirt met leuke tekst zorgt bij deze outfit voor een afzwakking, want het is niet de bedoeling helemaal tot een kostuum over te gaan, een bloesje zou het hier te chic maken. De afwerking met de blazer doet dat weer een combinatie van beiden. Het model van de blazer is namelijk eerder casual. Aangezien de outfit helemaal zwart-wit was heb ik met de schoentjes een extra accent proberen te leggen die opnieuw past bij de speelse t-shirt.

Ziezo, laat die kindjes maar komen 😉

P1020353P1020351

Het kostenplaatje van deze outfit: 100 euro

Broek: 25 euro

T-shirt: 12 euro

Blazer: 25 euro

Schoentjes: 12 euro

Tas: 25 euro

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.