How to wear zwart-wit ruitjes

Ik zou niet zeggen dat ruitjes in de mode zijn deze zomer, want dat zijn ze niet, eigenlijk is er maar 1 soort ruitjes in de mode, namelijk de zwart-wit ruitjes. En dat hebben jullie zeker al opgemerkt in de winkels?! Grote zwart-wit ruitjes, kleine zwart-wit ruitjes, hemdjes, rokjes, kleedjes, noem maar op. Het is een trend die een beetje afwijkt van de andere, want vanwaar komen die ruitjes toch plots? Ik zal het niet verklaren (want ik weet het niet 😉 ), maar ik zal jullie wel helpen met het combineren van deze “vreemde” trend.

 

Zwart-wit-grijs

Zwart-witte ruitjes combineren met zwart en wit, ik denk niet dat jullie daar veel meer uitleg bij nodig hebben? Het leuke hieraan is dat je van het ene uiterste in het andere kan gaan, juist door 1 kleur te veranderen. Kies je bijvoorbeeld voor een ruitjes hemdje met zwarte jeans of een rokje met donkere panties, dan creeër je een leuke winterse/herfstachtige outfit. Ga je daarentegen voor een witte broek, dan heb je een instant zomer gevoel. Naast zwart en wit past ook grijs in dit plaatje. Door enkel kleuren als zwart, wit en grijs te combineren kan er weinig fout lopen. Het is tijdloos en fashionable. Probeer er wel op te letten dat de outfit niet saai wordt. Dat doe je door bijvoorbeeld een t-shirt of trui met print te kiezen of door af te werken met coole sneakers of fijne juweeltjes.

 

Jeans

Ik vind jeans en zwart steeds een moeilijke combinatie. Vaak zie ik dat anderen erin slagen om het te doen lukken, maar bij mezelf vind ik het maar niets. Vandaag heb ik precies ontdekt wat ik verkeerd doe! Ik wil namelijk steeds donkere jeans en zwart combineren, maar het resultaat is een somber geheel. Nu heb ik dus net ontdekt dat een combinatie met bleke jeans en zwart veel beter werkt! Althans in het geval van zwart-wit ruitjes. Haal dus gerust je bleke jeans, het liefst een ripped versie, of (niet en) je jeansjasje boven om te combineren met de leuke zwart-wit hemdjes. De verklaring waarom deze combinatie wel werkt? Top secret 😉 (lees: geen idee 😉 )

 

Kleur

En dan is er natuurlijk weer de laatste en moeilijkste optie: de combinaties met kleur. Het moeilijkste aan deze combinatie is het kiezen van 1 kleur die je leuk vindt. De zomer zit namelijk vol leuke en onmisbare kleurtjes! Om te beginnen is er de comeback van kaki. Niet zo’n zomers kleurtje natuurlijk, maar wel erg geschikt voor combinatie met zwart-wit op iets sombere dagen (en jawel die komen er zeker nog aan). Ten tweede is er rood. Rood met zwart-wit blijft een toppertje, het nieuwe is echter dat dit kleurenpalet niet meer steeds gebruikt moet worden voor meer formelere outfits. Dankzij de zwart-wit ruitjes kan de combinatie van deze drie kleuren nu ook perfect in je vrije tijd! En last but not least: dat leuke roze (je weet wel 😉 ). Dat fel roze heeft altijd nood aan een kleine afzwakking en dat kan je dus perfect doen met de zwart-wit combinatie! Vreemd genoeg kon ik hier nog geen voorbeelden van vinden op het internet (ben ik dan de mode voor? 😉 )

zwartwit13

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.