Jani Challenge 1: de polowedstrijd

Vorige week is Jani zijn nieuw modeprogramma op VIJF van start gegaan. Shopping queens word uitgezonden elke dag van dinsdag tot vrijdag, meestal rond 20u30 en duurt een halfuurtje. Elke week maak je kennis met vier nieuwe fashionista’s die van Jani een ultieme stylingopdracht krijgen. Deze week was de opdracht om een outfit samen te stellen voor een polowedstrijd waar prins Harry aanwezig is. De dames kregen 300 euro en 3 uur de tijd om hun outfit te scoren in het hartje van Leuven.

!k vind het programma echt top! Ik denk dan ook met plezier mee over hoe ik de uitdaging zou aanpakken. Naast de outfit van de vier fashionista’s zal ik hier dus ook mijn eigen voorstel doen qua outfit met kledingstukken uit mijn eigen kast. Aan jullie om de scores te bepalen 😉

foto1

Maandag was het de beurt aan Manon (rechts op de foto). Manon heeft gekozen voor een zeer klassieke outfit en “royale” accenten, zoals het hoedje en de sjaal. Ze besteedde ook veel aandacht aan accessoires. Persoonlijk vond ik haar look het meest geslaagd.  Het geheel ziet er gesofisticeerd uit en de accessoires geven de look een duurdere uitstraling dan ze werkelijk is.

Dinsdag zagen we Shana aan het werk (tweede van rechts). Zij werd deze week bekroond als shopping queen. Hoewel Shana erg uit haar comfortzone getreden is, ben ik niet zo’n fan van de jurk. Hoewel een losse jurk voor dit soort gelegenheden zeker kan, vind ik het verschil in lengte tussen de voorkant en achterkant niet echt passen bij het thema. De afwerking van haar outfit vind ik wel erg goed. De schoenen met studs zijn een goede combinatie van formeel en cool en ook haar haar past goed in het thema.

De derde shopping queen was Marie (tweede van links). Marie koos voor een ruitersoutfit en is daar erg goed in geslaagd. De kleurenmix van donderblauw, roze en bruin passen goed binnen het thema. Alleen vond Jani en ik ook dat de look wat diva-gehalte mist.

Als laatste was Eline aan de beurt (links). Eline heeft een heel goeie jurk gekozen. Hoewel ik zelf niet voor roze zou gaan, kan het voor dit soort gelegenheid zeker, als je het juist combineert. Als je voor dit soort jurk kiest, kan je best gaan voor een sobere afwerking. Dan denk ik aan eenvoudige kleine oorbellen die wel hard blinken en een eenvoudig clutch. Eline is echter eerder de feestelijke tour opgegaan.

foto2

Maar hoe zou ik het nu zelf doen?

Ook al heeft Jani vanaf de tweede afleveringen duidelijk gemaakt dat een rood kleedje een goede optie is, ik had dat idee daarvoor al ;-). Als ik denk aan een polowedstrijd, denk ik meteen aan klassieke kleuren zoals donkerblauw, wit, rood, roze en bruin. Een aansluitend kleedje vind ik ook net iets chiquer ogen dan een los kleedje en hakken zijn natuurlijk onmisbaar. Daarom heb ik dus gekozen voor een rood kleedje afgezwakt met een donkerblauwe blazer. Hoewel je het niet ziet met het jasje erboven, heeft het kleedje twee “gaten” langs de zijkant waardoor het niet über klassiek is, maar toch een moderne touch heeft. Een longchamps handtas leek me voor deze gelegenheid perfect aangezien dit merk een associatie heeft met de ruitersport en niet superduur is waardoor het binnen het voorziene budget past en dus toch een écht merk is. De schoenen vond ik een moeilijke keuze. Uiteindelijk ben ik voor pumps gegaan in dezelfde kleur als de afwerking van mijn handtas. Aangezien mijn jurk een opvallende kleur heeft, wou ik de accessoires eenvoudig. Het enige deze outfit nodig heeft zijn een paar duur ogende en semi-opvallende oorbellen.

P1020244P1020239

Het budget van deze look: 150 euro

Rode jurk: 20 euro

Blauwe blazer: 40 euro

Pumps: 30 euro

Handtas: 50 euro

Oorbellen: 10 euro

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.