How to wear the bralette

Geen Jani vandaag, helemaal het tegenovergestelde zelfs: de bralette. Je herkent er vast het woordje bra in en daar verwijst het ook naar. Een bralette is meestal een fijn kanten bh-topje (met een boord langsonder) en zonder vormingen. Vroeger werd de bralette onder de kleding gedragen, maar tegenwoordig is het uitgegroeid van lingerie tot volwaardig kledingstuk. Dat is ook de reden dat je deze schattige bh-tjes ook in allerlei kledingswinkels kan kopen. Maar hoe draag je nu een bh niet als bh?

bralette1

Onder een topje

De bralette is ideaal om te dragen onder een tanktop (topje met wijde uitsnijdingen, vaak aan de zijkant of vooraan). Doordat het bh de uitstraling heeft van een topje en doordat jullie ondertussen genoeg van mode afweten, komt deze outfit niet over alsof je met je bh bloot loopt. Zorg er natuurlijk voor dat het maar stukjes zijn dat je vrij geeft, ofwel de boord langs de zijkant, ofwel de boord langs de voorkant ofwel een bandje, en hou het ook daarbij. Ook erg leuk zijn de bralettes met een kanten kruis op de rug, deze zijn dan ook ideaal voor al die jurkjes met een uitgesneden rug tegenwoordig. Kies de bralette ook gerust in een andere kleur dan je top. Je ziet ze het meest in het zwart, gecombineerd met wit. Voel je je niet comfortabel met zoveel bloot, dan kan je steeds een bh of vulling alleen onder de bralette dragen 😉

bralette3

Open en bloot

Voor diegenen zonder oncomfortabele gevoelens is er nu ook de trend om een bralette gewoon bloot te dragen. Eigenlijk wordt het dan gewoon een kanten cropped top. Als je dit wilt doen, kies je natuurlijk voor een exemplaar dat voldoende bedekt, bijvoorbeeld met een dikke boord, sommige hebben zelfs mouwtjes. Beperk vervolgens de hoeveelheid bloot in je onderstukken. Ga daarbij sowieso voor high-waist shortjes of broeken. Nog beter echter is een maxi rok. Deze combinatie geeft een super zomergevoel en is perfect gebalanceerd! Waar blijf die zomer ook alweer?

bralette2

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.