how to wear: the white boho dress

Twee weken geleden heb ik jullie al jaloers gemaakt met de zomerhoedjes, deze week nog meer zomers modeadvies vanuit Califonië: we gaan namelijk die hoedjes combineren met een echte witte boho dress, een onmisbaar stuk in je kleerkast voor deze zomer!

Maar wat is een boho dress?

Wanneer je winkel binnenloopt zie je overal wit, het merendeel zijn boho jurkjes. Je hebt ze namelijk in heel veel varianten, maar typische elementen aan boho jurkjes zijn kant, wijd, franjes, blote schouders en touwtjes. Je zult er zeker wel eentje vinden naar je zin!

boho1

Maar hoe werk je een boho dress verder af?

  1. Het hoedje

Zoals jullie al lazen in een van mijn vorige blogjes (https://lunefashion.com/2017/05/17/how-to-wear-that-romcom-summer-hat/), doet een hoedje het erg goed in de bohemian stijl. Kies wel voor een hoedje met smallere rand en meer casual uitstraling. Wat zeker ook in de stijl past is de afwerking met een lint rond de hoed

boho4

  1. Etnische juwelen

Etnische juwelen zijn vaak zilverkleurig en bevatten geen blinglbling. Ze zijn als het ware back to basics. Heel typisch zijn bijvoorbeeld een paar zilveren armbanden of kettingen met veel franjes. Voor de goud-fans onder jullie, goud kan zeker ook, maar hou het ook hier subtiel. Heel leuk bij deze outfit zijn bijvoorbeeld de ringen die halverwege je vingers zitten.

boho3

  1. Jeans

Zeg je kant, dan zeg ik jeans! Die twee zijn onafscheidelijk! Ook voor je boho outfit. Door de kanten afwerking hebben deze jurkjes vaak nood aan een extra vleugje power. Kies hier dan ook gerust voor een stoerdere, afgebleekte versie van de jeansjas. Ideaal trouwens ook als festival-look, al kan ik niet garanderen dat je witte jurkje wit blijft 😉

 

  1. Bruin suède

Het laatste element dat niet mag ontbreken in je outfit is een vleugje bruin suède. Je kan dit op verschillende plaatsten in je outfit verwerken, bijvoorbeeld in je sandaaltjes (kies dan trouwens ook voor sandaaltjes met lintjes rond je enkels), handtas, een riempje… Hoewel suède een erg winterse stof is, komt het perfect tot leven met je witte jurkje.

boho2

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.