How to: knusse winter outfits

We kunnen er niet omheen, de temperaturen nemen nu snel af en de winter staat bijna om de hoek. Dat is dus tijd voor leuke knusse outfits. In deze post deel ik enkele leuke knusse outfits volgens de vier verschillende kleurtypes met daarbij tips en tricks om het lekker warm te houden.

Wintertype

Voor het wintertype werd het een moeilijkere opdracht. Zacht en knus zijn niet bepaald worden die passen bij hun stijl. Ik koos daarom voor een lederen broek in een taupe tint. Leder is eigenlijk heel warm, stoer en een tikkeltje speciaal, dus ideaal voor ons wintertype.De riem geef hier een extra formele toets aan. Om het gezellig te houden combineer ik deze met een trui met zachte tinten. Het paars uit de trui gebruik ik om verder af te werken met een paarse mantel en juwelen. Deze felle toets geeft deze outfit precies de power die het wintertype nodig heeft. Tenslotte koos ik er nog voor om met speciale zilveren laarsjes af te werken om het karakter van het wintertype nog iets meer te laten uitkomen. shop de look.

Zomertype

Meestal heb ik het lastig voor outfits voor het zomertype in de winter, maar dit keer had ik meteen mijn zinnen gezet op deze roze velours jumpsuit. Velours is natuurlijk sowieso een lekker warme stof en een jumpsuit is extra warm omdat je geen “koudebruggen” hebt tussen boven- en onderstuks. Omdat zomertypes heel mooi zijn met ton sur ton tinten heb ik onder de roze jumpsuit een top voorzien in een lichtere roze tint. Deze heb ik verder afgewerkt met een complementair contrast met groen. Complementaire contrasten zijn combinaties van twee kleuren die tegenover elkaar staan op de kleurencirkel en daardoor elkaar aanvullen. De sjaal maakt de verbinding tussen het roze en groen extra sterk. Omdat de jumpsuit redelijk sportief is kies ik voor sneakers in teddy om verder af te werken. De handtas en juwelen zijn dan toch weer eerder klassiek, voor ons klassiek zomertype. Shop de look.

Herfstype

Een knusse outfit is natuurlijk helemaal het ding van ons herfsttype.Ik maakte de outfit toch uniek door de keuze van de broek. Ik koos voor een mommy fit broek met een subtiele kamel print erop van Sissy-boy. Daardoor krijgt de broek toch een special touch. De trui heeft een heerlijke print die mij aan kerst doet denken. Omdat de trui zelf misschien ietwat aan de lichte kant is kies ik voor een top met hoge col in een oranje tint om eronder te dragen. Je kan altijd heel makkelijk met een top met hoge col zorgen voor een betere kleur bij het gelaat. Dat kan je bijvoorbeeld ook bij een jurk of cardigan doen. De kleur van de print in de broek komt vervolgens terug in de jas en sjaal en de schoenen maken opnieuw verbinding tussen alle kleuren in de outfit. Ze zijn stevig voor winterse wandelingen. De kousen kunnen zo gedragen worden dat de boord zichtbaar blijft boven de schoenen. Shop de look.

Lentetype

Veel vrolijkheid weer bij ons lentetype. De losse velours broek in camel is heerlijk zacht en knus in de winter. Daarop combineer ik een kanten top waardoor we de romantiek erin halen. Extra kleur vinden we dan weer in de cardigan waarmee ik deze outfit afwerk. Door de mouwen in verschillende kleuren geeft deze een speelse touch. De schoenen tenslotte zijn de kers op de taart; ze brengen de vrolijkheid tijdens de koude dagen en verbinden de verschillende kleuren. Tot slot laat ik de kleur van de schoenen terugkomen in de sjaal en oorbellen. Shop de look.

Ziezo, hopelijk raken jullie geïnspireerd door deze outfits! Wil je ook graag eens een styling uitproberen? Dat kan nog steeds de eerste keer gratis tot het einde van het jaar. Alle info daarover vind je hier

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.