How to wear: het mouwloze bontjasje

Het eerste wat ik al meteen duidelijk wil maken: ik raad geen echte bontjassen aan! Het tweede is: ik heb al eens een blogje gedaan hierover enkele jaren geleden, maar doordat de jasjes nu zo trendy zijn en er ondertussen enkele nieuwe leuke combinaties mogelijk zijn wil ik deze toch nogmaals bespreken. Vermoedelijk weten jullie toch niet meer dat ik dat al gedaan heb, want ik wist het zelf niet meer. Ik ging namelijk op zoek naar informatie over hoe je deze jasjes kan dragen en kwam op mijn eigen site terecht 😀 (best wel een beetje trots over mijn vindbaarheid op Google :p )

bont5

Maar goed, het mouwloze bontjasje dus. Eerste belangrijke vraag: als wat draag je dat? Jas? Gilet? Buiten? Binnen? Wel, alles kan! In het tussenseizoen draag je deze jasjes namelijk als jasje en doe je dit af binnen, terwijl je het in de winter als gilet voor binnen draagt en er een jas kan boven doen voor buiten of je doet in de winter je bontjasje over je leren jasje om naar buiten te gaan. Of je doet twee bontjasjes boven elkaar, eentje voor buiten en eentje voor binnen… Nee dat laatste gaat te ver ;), maar wel mogelijkheden genoeg dus!

bont3

Tweede vraag: welke kleur? Een bontjasje moet zeker niet altijd bruin zijn! (Want anders zouden alleen herfsttypes het mogen dragen 😉 ). Tegenwoordig vind je ze in vele leuke kleurtjes. Voor ieder type wel iets: zwart voor wintertypes, grijs en roze voor zomertypes, bordeaux, oker en bruin voor herfsttypes en fel roze en fel blauw voor lentetypes.

bond2

Derde vraag: op een broek of kleedje? Ik stem voor het kleedje! Combineren met een kleedje is ideaal om je vormen te accentueren. Het bontjasje neemt die vormen namelijk deels wel doordat het overal volume creëert. Door er een kleedje onder te dragen, laat je toch nog vormen zien. Nog meer ideaal is de combinatie met een kleedje met driekwart mouw, omdat mouwen van deze lengte een verslankend effect hebben en dus het extra volume van het bontjasje terug in balans brengen.

Een broek kan zeker ook, maar hou het dan eenvoudig. Kies voor een broek en een truitje in dezelfde kleurtinten, zodat je langer lijkt, want bontjasjes hebben voor veel vrouwen een vervelende lengte. Ze zijn niet lang en niet kort en rusten vaak net op de hoogte van de heupen, waardoor ze daar opnieuw verbreden. Dit vang je deels op door een outfit te maken onder het jasje in één kleur en het liefst een donkere kleur.

bont8

Vierde vraag: met een bloes? Ja, kan zeker! ik heb zelf de neiging om steeds met aansluitende kledij te combineren, maar dan zie ik anderen het doen met bloesjes en vind ik het top! Zeker als je fan bent van die boho stijl combineer je jasje dan met een losse witte bloes. Ook heel geslaagd vind ik de combinaties van de bruine jasjes met jeanshemdjes. Werk nog af met een leuke gouden ketting en je hebt zowat die houthakkerstijl (ook weer iets typisch voor herfsttypes grrr 😉 ).

bont4bont6

Vijfde vraag: is het de moeite om een bontjasje te kopen of is het maar één jaar mode? Ja het is de moeite, want hé, ik schreef er twee jaar geleden ook al over 😉

bronnen bij de foto’s

http://www.gurl.com/2014/10/04/style-tips-on-how-to-wear-a-fur-vest-outfit-ideas/

Pinterest

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.