How to wear the oversized sweater/dress?

Is het een trui of is het een kleedje? Die vraag hebben we ons waarschijnlijk allemaal al wel eens gesteld een van de laatste maanden in de winkel. Truien lijken namelijk alsmaar groter te worden, terwijl kleedjes korter worden. Het resultaat is: de sweater/dress. Maar hoe draag je een sweater/dress? Wel heel simpel: ofwel als een sweater ofwel als een dress 😉

oversized

Als sweater

Ik geloof (of ik overtuig mezelf ervan) dat de sweater/dress in eerste instantie nog steeds bedoeld is als een sweater. Het is dan ook de makkelijkste manier om ze te dragen. Combineer je oversized sweater dus gewoon op een leuke broek en klaar! Kies wel voor een broek die bovenaan mooi aansluit, want je sweater moet mooi kunnen doorvallen. Een skinny staat bijvoorbeeld erg leuk. Maar je kan ook voor een broek met uitlopende pijpen gaan, want ja die komen terug (sorry mama 😉 ).

oversized2oversized3

Als kleedje

Iets creatiever dan de knusse look van hierboven is de sweater/dress te dragen als een kleedje. Op voorwaarde dat het lang genoeg komt! Als dat het geval is kan je gewoon kousen onder de trui steken en leuke schoentjes en klaar. Ga geen hakken onder dit soort outfitje steken want de jurkjes, die eigenlijk geen echte jurkjes zijn, zijn daarvoor te kort en worden zo nog uitdagender. In sommige gevallen zijn de kleedjes echter echt te kort. Dit kan je creatief oplossen door er een ander kleedje of rokje onder te steken, waardoor je een stukje extra krijgt langsonder. Steek je oversized sweater/dress bijvoorbeeld op een leuk kanten kleedje en je krijgt een heel speelse look zonder een jurk die te kort is ;). Kies wel voor een model dat vooral onderaan zwierig is en bovenaan beter aansluit, zodat de trui mooi kan doorvallen.

oversized4

Met een legging

En dan is er nog een derde tussenoplossing: de combinatie met een legging. Ze zijn not done om als broek te dragen, maar voor dit soort outfitjes komen ze nog van pas, want ze zijn net iets dikker en dus meer bedekkend dan panties en je kont is bedekt met de trui. Maak deze look extra fashionable af door er een paar leuke pumps onder te steken.

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.