Jani challenge 2: exclusieve beach party

Ook de afgelopen week werden er weer vier dames uitgedaagd door Jani. Deze keer waren het allemaal vrouwen met beroepen in uniform, een politieagente, verpleegster, stewardess en tandartsassistente. Hoewel deze dames dus in het dagelijks leven weinig ruimte hebben om te spelen met mode, waren zij erg modebewust en creatief. De opdracht voor deze week was exclusieve beach party. Hoe brachten zij het er vanaf?

foto2

Ten eerste was er Kelly. Kelly koos voor een lange jurk met bloemetjes en sleehakken en zat daarmee meteen in dezelfde richting als ik in gedachten had. Het geheel was zomers en zwierig en dat werd ook beloond met goede punten. Alleen zou ik het jurkje nog iets meer afgewerkt hebben met accessoires die het naar een hoger niveau kunnen tillen zoals een chique handtasje en een paar armbanden.

Dag twee was het aan Aurélie. Aurélie heeft zelf een diploma van styliste, dus de verwachtingen lagen hoog. Aurélie koos voor een leuk wit off-shoulder jurkje, een van de grote trends voor deze zomer. Het jurkje was echter eenvoudig en moest dus verder goed gestyled worden. Die styling ontbrak een beetje. Het leek mij bijvoorbeeld een leuk idee een korset belt op het kleedje te steken waardoor de taille meer geaccentueerd wordt en het jurkje dus ook iets formeler wordt. Verder had de outfit nood aan een groot paar oorbellen aangezien een off-shoulder jurk hier letterlijk ruimte voor heeft. De afwerking met het leren jasje zwakte het zomerse gevoel van het jurkje, naar mijn mening, teveel af.

De derde die aan de beurt was, was Robin. Robin is voor een maxijurk gegaan in drukke print en zwierige stof. Het model van de jurk zat zeker goed, alleen vond ik de print net niet zomers genoeg. Het feit dat er een stukje tijgerprint in zit vond ik wel gewaagd en passen bij haar karakter, maar door de andere donkere kleuren kwam dit niet helemaal goed uit. Het sjaaltje vond ik leuk gevonden en een leuke knipoog naar haar beroep.

De laatste van deze week bleek de eerste te worden, want zij ging met de shopping queen kroon lopen. Daphné koos ook voor een los wit jurkje, maar koos vooral voor leuke, zomerse beach afwerkingen. En dan heb ik het vooral over de hoed. Een hoed was ook een van de eerste dingen die bij mij opkwam toen ik het thema hoorde. Hoewel Jani geef fan was van haar schoenen vind ik ze gewaagd en passen bij de outfit.

foto1

Maar hoe zou ik dat nu zelf aanpakken?

Toen ik het thema hoorde kwamen er meteen twee belangrijke elementen in bij op: een maxi-jurk en sleehakken. Tegelijkertijd leverde dit ook een probleem op voor mij. Ik heb namelijk maar 1 maxi-jurk en 1 paar sleehakken (schandalig, ik weet het 😉 ), maar het grootste probleem was dat die twee niet samen passen (zwart en blauw-witte marine streepjes). Aangezien ik deze uitdaging wil doen slagen met mijn eigen kleerkast, heb ik uiteindelijk gekozen voor de maxi-jurk. De jurk is zwart en daarom heb ik er lang over getwijfeld. Al wil ik met deze outfit duidelijk maken dat zwart niet altijd een winterse uitstraling hoeft te hebben, alles zit hem namelijk in de afwerking. Zwart is namelijk altijd elegant en daarom geschikt voor een exclusieve party. Voor afwerking had ik dus wit nodig. Dit verklaart de keuze voor een witte blazer. De zwart-wit combinatie is natuurlijk een klassieker, daarom dat de outfit nog nood had aan een paar “afzwakkende” beachy accentjes. Dit heb ik ten eerste gedaan met mijn haar. Lang haar beachy proof maken is eigenlijk niet moeilijk, veel meer dan vlechtjes en bloemetjes heb je daarvoor niet nodig. Een tweede manier waarop ik dat gedaan heb is met de sandaaltjes. Ik weet dat Jani graag hakken gezien had, maar onder een eerder chique jurk vind ik sandaaltjes zeker geslaagd. Door de pareltjes passen ze toch in het thema en tegelijk geven ze de outfit een “lossere” look. Kortom, ik heb met deze outfit een goede combinatie proberen te maken van een elegante, chique jurk met losse beachy accenten.

P1020251P1020249P1020245

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.