How to wear de baret

Vorige week kocht ik een baret, maar toen ik die de eerste keer wou aan doen, merkte ik dat het niet zo eenvoudig is om het ding fashionable op je hoofd te krijgen. Vandaar dus deze blog. Ik vermoed dat er wel nog mensen zijn die dit probleem hebben.

Tip 1: de baret dient niet om je hoofd helemaal te bedekken

De baret is niet meteen de meeste effectieve muts, als het aankomt op warmte. Dit hoedje is namelijk het leukst als je het niet helemaal op je hoofd zet. Het is belangrijk dat het hoedje redelijk hoog op je hoofd staat en dat er bovenaan nog een stukje haar uitkomt.

Tip 2: Zet de baret schuin

Hoe je de baret het beste draagt hangt een beetje af van je gelaatsvorm, maar eigenlijk komt het erop neer dat je deze bijna altijd schuin moet proberen te dragen. De enige types die deze recht kunnen dragen zijn de ronde gezichtjes. De baret verliest echter veel van zijn speelsheid als je ze recht draagt. De kant waarlangs je scheef trekt komt ongeveer tot aan je wenkbrauw en over je oor.

TIP 3: geef je baret voldoende volume

De baret moet niet als een plat hoedje op je hoofd liggen. De laatste stap in het correct aandoen van je baret is het creeëren van volume. Dat doe je door even aan de bovenkant omhoog te trekken. De meeste baretten hebben een stukje stof bovenaan dat speciaal daarvoor dient.

TIP4: Hou je baret even aan

Als je dan zoveel moeite doet om je baret stylish te dragen, hou hem dan ook voor een voldoende lange tijd aan 😉

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.