Kerstkettingen

De partylook voor de feestdagen 2013 draait volledig rond accessoires, in het bijzonder rond halskettingen. De outfits blijven overwegend casual en simpel, maar de halskettingen worden de blikvangers! Maar met een klein zilveren steentje zul je natuurlijk die blik niet vangen, daarom zijn de winterkettingen tegenwoordig erg zwaar en opvallend. Bovendien is er ook veel kleur te vinden in de winterjuwelencollectie, dit maakt het niet altijd eenvoudig om de juiste combies te maken. Maar ik help je even op weg!

Hieronder zie je enkele behoorlijk basic voorbeelden, te beginnen met een gewone schakelketting. Deze vind je in erg veel winkels zowel in het goud als zilver. Als je het niet gewoon bent om zware juwelen te dragen is dit een goede om mee te beginnen. Meestal heb je zelfs keuze uit verschillende groottes van de schakels. Zoiets kun je nog makkelijk combineren met een bijhorend armbandje zonder dat het geheel té wordt. Bovendien zijn dit kettingen die je dagelijks kunt dragen.

De andere twee voorbeelden zijn iets meer bling-bling en dus meer feestproof. Ze zijn dan ook best te combineren op een effen kleedje of trui, zodat het geheel een beetje afgezwakt wordt. Behalve zilveren oorknopjes zou ik hier geen andere juwelen meer bij aantrekken. Zilveren bling-bling komt uiteraard het mooist tot zijn recht bij zwart of donkergrijs, al zou ik deze kettingen ook op fellere kleurtjes durven steken, zolang het maar effen is.

Foto 1: H&M: 6.95 euro, Foto 2: Claire’s: 12.99, Foto 3: Zara: 29.95 euro, Foto 4: Claire’s: 16.99 euro

kettingen1 kettingen2 kettingen3   kettingen4

Wil je je outfit in engeltjessfeer brengen, dan kun je kiezen voor een ketting met witte parels. Het eerste voorbeeld is op zich een redelijk zware ketting maar door de fijne parels en blaadjes ertussen is hij toch erg verfijnd. Dit is ideaal voor meisjes die bijvoorbeeld erg fijn gebouwd zijn maar toch willen mee gaan in deze mode. De tweede is natuurlijk al heel wat zwaarder.

Foto 1: Six: 9.95 euro, Foto 2: H&M: 29.95 euro

kettingen5 kettingen6

Als je het echt bont wil maken deze kerst, ga dan voor een gekleurde ketting! Je vindt ze in alle kleuren, maar blauw en rood zijn de meest prominente. Blauw zou ik nu  niet meteen associëren met de kerstsfeer, maar als jij dat wel kunt, dan is dit dé uitgewezen kans om eens voor iets compleet anders te gaan! Rood daarentegen is  altijd geschikt voor de feestdagen. Combineer echter geen rood op rood, maar ga voor contrast, bijvoorbeeld met zwart of groen.

Foto 1: Veritas, Foto 2: Claire’s: 19.95 euro, Foto 3: Zara: 22.95 euro, Foto 4: Vero Moda: 26.95 euro

kettingen7 kettingen8 kettingen9 kettingen10

Tot slot, als je het liever klassiek houdt, zien we ook nog wel in mindere mate de kraagjes voorkomen. Uitermate geschikt ook voor een feestelijke outfit!

Foto 1: Claire’s: 19.99 euro

kettingen11

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.