How to wear paars

Paars! Komt dit als een verrassing? Voor mij niet, ik wist al een tijd dat dit kleurtje er zat aan te komen (de fashion insiders 😉 ), maar toch ben ik verrast als ik de kleur nu zie hangen in de rekken. Paars komt zo weinig voor als modekleur dat het nu echt enorm opvalt in de herfstcollectie. Bovendien ben ik zo weinig vertrouwd met de kleur dat ik ook eens moest denken met wat je het kan combineren. Gelukkig ben ik er ondertussen al uit geraakt en kan ik jullie dus ook op weg helpen met deze nieuwe kleur. Hieronder drie leuke kleurcombinaties met paars.

Paars en geel

Paars en geel samen zijn een klassiekertje, niet alleen voor Pasen, ook voor de modewereld. De kleuren zijn namelijk complimentair aan elkaar, wat betekent dat ze tegenover elkaar staan op de kleurencirkel en daardoor goed matchen. Toch doet het velen aan Pasen denken, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is namelijk belangrijk dat je niet zomaar de eerste beste kleur geel neemt om bij het paars te combineren. Je kan geel in verschillende tinten gaan combineren, afhankelijk van wat jou het beste ligt. Herfsttypes bijvoorbeeld moeten naar oker grijpen om deze combinatie te maken, terwijl de lentetypes het kanariegeel samen met paars wel aankunnen. Zomertypes houden het beter bij een zacht geel, zoals pastelgeel en wintertypes het sneeuwwitje-geel. Er is dus voor ieder kleurtype wel een goede combinatie van geel-paars. Ben je benieuw naar jouw kleurtype? Laat een kleuranalyse doen bij fashion emergency. 

 

paars2paars8paars12

Paars en wit

Paars is een echt herfstkleur en het voordeel met herfstkleuren is dat je ze kan combineren naar twee richtingen, ofwel naar de zomer ofwel naar de herfst. De combinatie naar de zomer is de combinatie met wit. Het wit geeft het paars een frisse uitstraling. Stel deze outfit samen met paars onderaan en wit bovenaan om je lichaam perfect in evenwicht te brengen.

paars13paars1

Paars en zwart

De combinatie naar de winter toe is de combinatie met zwart. In vergelijking met wit brengt zwart de donkere kant van paars naar boven. Omdat in dit geval paars de lichtste kleur is kan je deze kleur nu beter bovenaan dragen en het zwart onderaan.

paars3paars11

Paars in accessoires

Moet je nog even wennen aan deze nieuwe kleur? Probeer dan eerst even uit in accessoires 😉

paars6paars7

bronnen bij de foto’s

https://kamdora.com/2018/04/21/a-quick-guide-to-wearing-color-purple/

http://www.chictopia.com/Purple-Zara-Skirt-how-to-wear/search/clothes

https://www.whowhatwear.co.uk/pantone-colour-of-the-year-2018-purple

Colored Leather Skirts And How To Wear Them

http://glamradar.com/jewel-tones-trend-how-to-wear-amethyst-purple/

http://aelida.com/fashion/how-to-wear-purple-with-other-colors

http://aelida.com/fashion/how-to-wear-purple-with-other-colors

https://www.whowhatwear.co.uk/how-to-wear-purple

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.