How to wear lichtblauw

Nu de storm is gaan liggen, beginnen de lentekriebels steeds meer te komen Bij jullie ook? Lente staat natuurlijk heel vaak in het teken van pastelkleuren. Dat is dit jaar niet anders, al zien we wel wat verschuivingen in welke pastels het meeste trendy zijn. Dit jaar staan lichtlbauw en lila bij de topkleuren. Deze kleuren zijn natuurlijk prachtig bij zomertypes, maar hoe zit het met de andere kleurtypes? Moet je deze leuke lentekleurtjes helemaal links laten liggen omdat ze veraf staan van je kleurenpalet? Helemaal niet! Je kan ze namelijk combineren op een manier waarop het wel kan. Kijk je even mee naar de kleurpaletten met lichtblauw? 

Zomertype

Het makkelijkste natuurlijk is de combinatie voor het zomertype. Zij staan namelijk sowieso erg mooi met pastel. Nog leuker wordt het om deze lichtblauwe kleur te combineren met andere pasteltinten. De algehele look is zacht en speels tegelijk.

Wintertype

Het wintertype heeft vooral koele en donkere kleuren in het palet. Lichtblauw is een koele kleur, maar over het algemeen te licht voor deze types. Combineer daarom met enkele donkerdere en felle kleuren die extra pit geven aan de lichtblauwe kleur; Zo is de combinatie met koningsblauw bijvoorbeeld, ook een van de trendkleuren voor deze lente, is heel mooi voor deze types. Een vleugje turquis of geel daarbij maakt het helemaal af. Wil je op safe spelen kies dan voor zwart.

Lentetype

Het lentetype heeft een heel vrolijk, fel en warm palet en staat daarom dus iets verder af van lichtblauw. Willen lentetypes deze kleur dragen, dan is het belangrijk enkele warme felle kleuren toe te voegen. Zo is lichtblauw bijvoorbeeld erg leuk te combineren met fel oranje. Blauw en oranje zijn complementaire kleuren, wat betekent dat ze elkaar aanvullen. Ook andere felle kleuren zoals geel of groen zijn natuurlijk een optie. 

Herfsttype

Het herfsttype staat erg veraf van lichtblauw. Deze types zijn namelijk mooi met warme en donkere tinten, twee kenmerken die lichtblauw niet heeft. Deze combinaties zijn dus iets uitdagender, maar daarom zeker even leuk! Zelf vind ik bijvoorbeeld lichtblauw met camel en oker een toppertje, onverwacht, en daardoor net leuk. Wil je in de blauwe tinten blijven, dan kan het natuurlijk ook met de combinatie met petrol.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.