How to wear Birkenstocks

Op vraag van mijn mama een blogje over zomerschoenen die voor dames van alle leeftijden kunnen. Mijn antwoord: de Birkenstock. Birkenstocks zijn eigenlijk al jaren bekend als de makkelijke schoenen voor op reis, maar deze zomer worden ze nu ook echt een trend en dat is natuurlijk top, want daar zullen onze zomervoetjes, die anders geweldig afzien in sandalen, heel erg blij mee zijn. Minder top is dat de Birkenstock wel nog een beetje van zijn “makkelijk” imago af moet. Dat kun je doen met heel simpele trucjes en verschillende soorten looks, kijk maar mee.

birken1

Lekker stoer

Zelf associeer ik Birkenstocks nogal makkelijk met poetsen. Daarom is het belangrijk ze te dragen bij een outfit die juist helemaal niets met poetsen te maken heeft. Niet met makkelijke maxi-rokken of leggings dus. Ga daarentegen voor een stoere look met ripped jeans, boyfriend jeans of leren broek en leren jasje. Zorg ook voor een mooi gelakt teennageltje en klaar!

 

Met een zomeroutfit

Birkenstocks blijven natuurlijk zomerschoenen, dus wil je ze natuurlijk ook onder een zomeroutfit dragen. Probeer ook hier de stoere kant op te gaan met ripped shortjes, jeansjasjes of een stoere salopette.

birken2

Ga voor een specialeke

Jullie weten ondertussen al dat ik fan ben van specialekes van een trend. Ze zijn namelijk de perfecte manier om mee te zijn met de trend maar toch net dat tikkeltje cooler te zijn. Dat kan zeker ook met de Birkenstocks. Iets specialer is bijvoorbeeld de zilver, gouden of koperen versie. Nog specialer zijn de Birkenstocks met een printje, zoals een tijgerprint (al zijn die niet makkelijk te verkrijgen L ). In dit geval laat je je slippers de show stelen. Combineer dus eenvoudig, met zwart-wit en grijs.

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wanneer het zomer is zijn ik en mijn birkenstocks quasi onafscheidelijk 🙂 ik combineer ze het liefst met een ripped jeans of met een maxidress 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.