How to wear de visserspet

Een visserspet! Komt dit voor jou nogal uit de lucht gevallen? Je bent niet alleen, ook ik lijk een beetje uit de lucht te vallen over deze trend. Dit weekend zag ik plots verschillende foto’s op mijn Instagram verschijnen met meisjes met dit soort petjes op en ik dacht hé dat is wel leuk. En toen ging ik “research” doen voor een blogpost hierover en toen pas zag ik dat deze trend echt wel “big” is! Hoog tijd dus om bij te benen en de visserspet even van dichterbij te bestuderen. Want de naam visserspet klinkt mij niet echt aantrekkelijk, baker boy pet klinkt al iets cooler natuurlijk.

pet4

De visserspet kent al een erg lange geschiedenis uit de rarara visserswereld. In het begin was het louter een praktisch onderdeel van het uniform (bescherming tegen de zon), maar vanaf de jaren 1840 is dit hoedje uitgegroeid tot een mode element. Dat kwam door Queen Victoria die het begon te dragen in het dagelijks leven. Maar er zijn toch een aantal voorwaarden aan verbonden om van mode te kunnen spreken. Het kan namelijk ook heel erg fout gaan met deze “zwarte pieten” hoedjes, zoals ze ook wel genoemd worden. Hoe pak je het dan wel aan?

Ga voor schattig in plaats van sexy. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de vissershoed te gebruiken om een sexy twist aan je outfit te geven. Dat is het op vandaag niet meer. De hoedjes staan nu eerder voor schattigheid. Probeer ze dan ook op die manier te combineren, met bijvoorbeeld een leuk, zwierig jurkje of schattig bloesje.

pet1pet2

Ga voor losse haren die plat zijn langsboven. De visserspet poft langs de twee zijkanten waardoor het extra volume creëert op je hoofd. Dat is ideaal voor mensen met een kort en smal gezicht die dat extra volume bovenaan erg makkelijk kunnen hebben, maar problematisch voor mensen met een breed gezicht en een erg volumineuze bos krullen, want dan krijg je een overdosis aan volume. Het is dus steeds beter om je haar mooi plat te doen bovenaan wanneer je voor dit petje kiest. Verder is het ook goed om je haar los eronder te laten uit komen, zodat je opnieuw een optisch effect van extra lengte krijgt.

pet3

Ga voor een matchende kleur. Daarmee bedoel ik dat de pet niet een kleur op zich mag zijn in je outfit, maar wel perfect geïntegreerd moet zijn met de rest van het kleurenpalet. Alleen op die manier krijgt de pet, die oorspronkelijk een mannen item was, voldoende vrouwelijke uitstraling. Laat de kleur bijvoorbeeld terugkomen in je schoenen of handtas.

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.