How to wear the leopard dress

Zien jullie ook al die luipaarden terug opduiken in de kledingrekken? De luipaardjurk is namelijk helemaal terug in het komende najaar. Ondanks dat deze trend telkens opnieuw terugkeert, blijven veel mensen sceptisch tegenover luipaardprint, maar waarom is dat eigenlijk zo? Luipaardprint heeft al superlang een negatieve reputatie, omdat het geassocieerd wordt met goedkope en weinig trendy kledij, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Het komt er enkel op aan de juiste manier van stylen onder de knie te krijgen. Bovendien wordt vaak gedacht dat luipaardprint iets is dat enkel voor herfsttypes geschikt is, maar ook dat is niet waar! Het klopt wel dat die print erg typisch is voor herfsttypes en perfect past binnen hun plaatje, maar dat wil niet zeggen dat andere types er niet mee wegkomen. Luipaardprint heb je nu namelijk in superveel varianten, in lichtere, roze tinten voor zomertypes, in zwart-rood voor wintertypes en zelfs in felle kleurtjes in combinatie met nog andere prints voor lentetypes. Geen excuses meer dus! Enkel nog deze regels leren!

leopard dress

lui8

Regel 1: hou het katholiek

Het probleem met luipaard is dat het vaak foutief gecombineerd wordt, waardoor de slechte reputatie ervan standhoudt. Die slechte combinaties moet je dus in eerste instantie vermijden. Dat is: erg aansluitende kleedjes in luipaardprint, korte rokjes in luipaardprint, stiletto hakken onder een luipaardprint kleedje. Ga veeleer voor elegante luipaardkleedjes. Kies bijvoorbeeld liever een zwierig jurkje in een fijn stofje. Veel van de luipaardkleedje hebben ruches, deze creëren een leuke meisjesachtige look. Ook zie je het luipaardkleedje vaak in midi-versie, netjes over de knie en toch trendy want het printje blijft hip.

lui2lui4

Regel 2: teveel is teveel

Luipaardprint trekt veel aandacht. Laat je jurkje dan ook de aandacht trekken en hou de rest van je outfit sober. Een luipaardkleedje vraagt niet om gecombineerd te worden met luipaardpumps en handtas, kies eerder voor effen accessoires. Ook de combinaties met andere opvallende trends worden afgeraden, zoals combineren met lakleer, fluo of met andere opvallende prints.

lui9lui1

Regel 3: doorbreek het geheel

Een midi-jurk volledig in luipaardprint kan erg veel zijn voor het oog, probeer daarom de print hier en daar te onderbreken. Sommige jurkjes zijn reeds zo gemaakt, zoals bijvoorbeeld de overslagjurkjes, want ze creëren letterlijk een kruising doorheen de jurk. Als dat bij jou niet het geval is kan je makkelijk doorbreken door een klein riempje op de jurk te dragen of een sjaal over de schouders;

lui3lui5

bronnen bij de foto’s

https://lookastic.com/women/looks/brown-maxi-dress-black-thong-sandals-black-sunglasses/20614

https://thefashiontag.com/category/trends-street-style/page/34/

Modern & Modest Feat. Dainty Jewell’s

http://www.gurl.com/2014/03/29/style-tips-on-how-to-wear-leopard-print-clothes/

How to Wear Leopard Print Dress in 15 Amazing Ways

http://aelida.com/fashion/how-to-wear-animal-print

The Little Magpie Topshop New Term Collection

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.