How to wear coltruien

Ik ben zo iemand die heel moeilijk kleren kan wegdoen omdat ik altijd geloof dat die dingen terug in de mode zullen komen en wie weet draag ik die dan ook terug. Ongeveer een jaar geleden had ik besloten mijn coltruien (die al jaren onderaan in mijn kast lagen) weg te doen, want die mode kwam maar niet terug. En baf, hier zijn ze weer: de coltruien! Mij hoor je echter niet klagen, want hé, een nieuw excuus om te shoppen! Bovendien zijn coltruien ook superwarm in de winter! Maar op welke manier draag je nu coltruien anno 2018?

Dat is eigenlijk heel simpel: Je draagt ze niet alleen en niet onder een trui, zoals we het vroeger deden, maar wel onder een openhangende vest, bij voorkeur een leuke mantel of blazer en per extra voorkeur eentje met ruitjes.

Om deze look te doen slagen, kies je best voor een aansluitend coltruitje met verticale ribbels. Door de verticale belijning zijn deze truitjes erg goed voor je figuur. Combineer dan met een blazer of jas met ruitjespatroon. Op die manier combineer je twee prints met elkaar, wat hip is, zonder dat iemand gaat zeggen van hé ‘die heeft twee prints aan’. Werk af op de nineties manier met een gouden kettingkje dat je op de coltrui draagt (niet vergeten uit te doen voor je de trui uittrekt, dat kom ik namelijk altijd tegen, toen al en nu nog steeds 😉 ).

col4col3

Wil je het liever bij de knusse coltrui-outfit houden? Kies dan voor een echte gebreide versie met knusse hoge col. Heb je een kort bovenlijf, draag de trui dan uit je broek, zodat je extra lengte krijgt (die je verliest aan je nek 😉 ). Ook de knusse coltrui kan je perfect afwerken met een leuke mantel erover.

col1col2

bronnen bij de foto’s

https://www.bershka.com/be/femme/vêtements/blousons/veste-tailleur-croisée-à-carreaux-c1010193212p101549108.html?colorId=652

https://www.bershka.com/be/femme/vêtements/blousons/veste-de-tailleur-croisée-c1010193212p101549105.html?colorId=800

https://fazhion.co/2018/11/06/10-pretty-trending-winter-outfits-2018-ideas-for-woman/

https://www.vicicollection.com

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.