How to wear matching zomersetjes

Na de mantelpakjes vorige week, nog meer matching setjes, maar dan wel voor tijdens je vakantie! Want ja hoor, de zon is in het land en de vakantie komt dichterbij ;). Vandaag ga ik het hebben over de superleuke en supermakkelijke matching zomersetjes. Veel valt er eigenlijk niet over te zeggen want je combineert dus gewoon een top en shortje of rokje in dezelfde print en klaar! Er is echter maar 1 risico: het pyjama-effect! Ik heb nogal vaak dat als ik zulke dingen van hetzelfde combineer dat ik precies een pyjama draag. Zijn er nog onder jullie? Dan vinden jullie hier de oplossing!

matcing1

Er is maar 1 gouden regel om het pyjama-effect te vermijden en die wil lk vandaag met jullie delen: Doorbreek het patroon.

Het pyjama-effect ontstaat doordat je outfit niet fashionable genoeg is. Om dat te doorbreken voeg je iets toe waarmee je duidelijk maakt dat je wel degelijk een fashionable persoon bent (of je toch minstens door een fashionable persoon hebt laten adviseren 😉 ). Er zijn twee manieren om het patroon te doorbreken:

  1. Een streepje bloot

Misschien niet de meest comfortabele voor iedereen, maar wel de meest voorkomende is het streepje bloot en dan vooral ter hoogte van de buik. Zo maak je duidelijk dat je short en top twee aparte stukken zijn en doorbreek je het patroon in het midden. Voel je je niet helemaal op je gemak om een stukje buik te tonen, kies dan zeker voor high waist shortjes en rokjes, want daarbij zit je ‘problematisch’ gedeelte in het shortje en wordt eigenlijk je meest slanke deel in de verf gezet. Als je het goed doet, mag er nooit een navel te zien zijn. Als dat je nog niet voldoende comfort geeft, kan je best kiezen voor een los openstaande bloesje of shirt in plaats van iets erg aansluitend. Bij die truitjes blijft het stukje bloot beperkt tot wanneer je je armen omhoog doet. Doordat je truitje wijd is ,blijf je toch nog het onderscheid zien met het shortje.

 

matching3

Heb je het gevoel dat een kort shortje en een blote buik een beetje too much is, dan is het alternatief om te kiezen voor een midi of zelfs maxi-rok om het geheel terug in evenwicht te brengen. Combineer verder met een hakje of leuke sneaker.

matching8

matching

  1. Een eye-catcher ergens elders

Een tweede manier om het patroon te doorbreken is met een eye-catcher ergens elders verwerkt in je outfit. Een perfecte keuze is bijvoorbeeld je shoes! Je draagt dan een outfit in één print en schoenen die de show stelen bijvoorbeeld met een fel kleurtje of metallic shoes of zelfs botjes. Een andere interessante eye-catcher is een handtas omdat die ook ongeveer in het midden van de outfit hangt en dus op dezelfde manier als het streepje bloot doorbreekt.

matching7bronnen bij de foto’s

https://thenikkistandard.com/category/fashion-2/

https://www.wildprettythings.com/fashion/spring/seeing-spots-in-palm-springs/

http://standoutlook.com/must-have-fashion-trend-matching-sets-for-summer-2018/

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.