How to wear the denim skirt

Jeansrokjes, ze gaan al jaar en dag mee! Lang, kort, ripped, met knopen, lichtblauwe, donkerblauw, wit, roze…. En ga zo maar door. Kortom, jeansrokjes zijn er alle kleuren en formaten. Het aanbod is eindeloos! Maar dat maakt het natuurlijk ook net moeilijk, want welk exemplaar moet je dan kiezen en hoe combineer je al die verschillende modellen het beste? Kijk maar snel even mee, dan zet ik alles op een rijtje.

denim skirt

Het juiste model

Het goed dragen van een jeansrokje begint met het kiezen van het goede model voor jouw figuur. Het belangrijkste element om naar de kijken voor een jeansrokje zijn je heupen. Het gaat er niet zozeer om hoe breed of hoe smal deze zijn, maar wel over welk effect je wil creeëren met je jeansrokje. Er zijn grofweg twee types modellen: de A-lijn en het kokermodel. De A-lijn rok ziet er letterlijk uit als een letter A en is ideaal voor dames die eerder onzeker zijn over hun heupen. Ookal gaat dit model uitlopend, het geeft een verslankend effect voor de heupen omdat het je taille accentueert. Deze rokjes zullen over het algemeen ook goed passen bij dames met een A-lijn figuur (wil je graag weten welk figuur je hebt, laat dan een stijlanalyse doen 😉 )Het is bij die modelletjes dan ook belangrijk dat je altijd je bloesje of t-shirt in het rokje draagt zodanig dat het effect voor de taille blijft.

jeans3jeans8

Heb je helemaal geen complexen over die heupen? Houden zo! Dan kan jij zeker ook voor een kokermodel gaan. Deze modellen lopen recht, geven weinig taille, maar zetten de heupen mooi in de verf. Zorg ervoor als je voor een kokermodel gaat, dat deze overal mooi aansluit. Vervolgens kies je bij de kokermodellen of je voor een high of low waist gaat. High waist rokken zijn ideaal om een klein buikje in te verstoppen, terwijl low waist eerder de heupen extra accentueert. Een high waist rok kan perfect gecombineerd worden met bijvoorbeeld een cropped top, want doordat de rok hoog komt blijf het stukje buik beperkt. Voor low waist modellen is het opnieuw aan te raden je bovenstuk in het rokje te steken.

jeans9jeans4

Afwerkingen

Een jeansrok is tegenwoordig geen gewone jeansrok meer, vaak zijn de rokjes afgewerkt met scheuren, bloemen, parels of knopen. Ook dit alles heeft een effect op je totale look. Wat je nu bijvoorbeeld vaak ziet zijn jeansrokjes met een rij knopen in het midden. Doordat die knopen een verticale lijn vormen, heeft dit een afslankend effect. Hetzelfde heb je met de rokjes met strepen langs de zijkant. Rokjes met horizontale scheuren doen dan weer net het tegenovergestelde, ze creëren horizontale lijnen, wat breder maakt. Zelfs de manier waarop de zakken op de rok gezet zijn heeft een effect. Rechte zakken slanken af, terwijl zakken die schuin geplaatst zijn extra rondingen accentueren. Heel veel keuzes dus, die allemaal een effect hebben! Probeer ze dus allemaal maar eens uit!

jeans2jeans6

jeans combineren

Tot slot enkele leuke manieren om jeans te combineren. Op 1 staat voor mij de combinatie met streepjes en dit in allerlei kleuren. Mijn tweede favo combinatie is de stoere combinatie. De jeansrok heeft al een stoer kantje, dan vind ik het fijn om er nog een stoer elementje aan toe te voegen, denk bijvoorbeeld aan een leuke sneaker of gladiatorensandalen. De derde leuke combinatie is net het tegenovergestelde, namelijk de bravere look, door te combineren met bijvoorbeeld een kanten topje.

jeans5jeans1

bronnen bij de foto’s

Crop Tops & Denim Skirts

Stylish Ways to Wear Your Denim This Summer

How To Wear: A Line Button-Front Skirts

http://www.gurl.com/2015/08/15/style-tips-on-how-to-wear-denim-mini-skirts-outfit-ideas/

http://q-e3.com/2016/04/wear-denim-skirt-fashionable-way/?lang=en

https://nl.aliexpress.com/item/Denim-Skirt-Women-2017-Elegant-Slim-Mini-Denim-Skirt-Simple-Side-Stripe-Jeans-Women-Casual-A/32808342405.html

https://www.whowhatwear.com/how-to-wear-a-denim-skirt

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. After research just a few of the weblog posts on your website now, and I really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and will be checking again soon. Pls take a look at my web site as well and let me know what you think. http://metropoliscomix.com/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.