How to wear het velours jasje

Geleidelijk aan zie je al die trends van de Jaren 90 terugkomen. In het begin denk ik dan ‘oh nee vreselijk’. Vooral omdat dit een van de eerste grote trends is die ik heb gekend als kind en als ik dan soms denk aan wat ik droeg ;). Maar ondertussen went dat allemaal en  vandaag dus nog een blogje over een typische jaren 90 trend: de velours broeken en jasjes. Over deze laatste ga ik het vooral hebben. Verlours is trouwens niet enkel trendy, mijn mama zei toen altijd dat dit veel warmer is dan jeans in de winter ;). Maar hoe combineer je nu deze jasjes op een anno 2018 manier?

velours3

De veloursjasjes kunnen grotendeels in 2 grote categorieën ingedeeld worden: de blazers en de kortje jasjes, jeansmodel-achtig.

De verloursblazers van vandaag verschillen vooral in snit van die van de jaren 90. Toen was het mode van aansluitende blazers. Anno 2018 draag je deze blazers in boyfriend model. Het mag allemaal serieus ruim zitten, ook dat is lekker warm. Combineer dit op een skinny of flared jeans (jeans die nauw zit rond je billen en dan wijd uitloopt, nog zoiets jaren 90 ;)), zodat je vrouwelijk figuur toch weer in de verf gezet wordt. Deze blazer is een perfect stuk voor herfsttypes, zij kiezen hem dan ook best in een van de typische herfstkleurtjes zoals de camel-versie, bordeaux of oker. De zomertypes daarentegen kunnen deze blazers ook vinden in pastelkleurtjes, vooral blauw en roze. Werk verder casual af met een t-shirt met print. Ga zeker niet voor een te formele bloes hieronder in een te dunne stof, want het contrast zal te groot worden.

velours1

velours2

Ten tweede zijn er de velours jacks, vaak in combinatie met een donsje langs de binnenkant. Verloursjacks geven over het algemeen iets meer vorm aan je lichaam omdat ze korter zijn en zo de taille accentueren. Deze jasjes kunnen best sportief gecombineerd worden met een jeans en sneakers. Hier geldt hetzelfde principe dat het erg casual moet blijven.

velours5velours4

bronnen bij de foto’s

https://www.revolve.com/tularosa-danielle-corduroy-blazer-in-toffee/dp/TULA-WO87/

https://ariadibari.com

https://www.aliexpress.com/item/New-Fashion-winter-coat-women-vintage-jacket-coat-warm-corduroy-jacket-Women-autumn-hairly-collar-casaco/32784955167.html

http://m.oasap.com/jackets/209966-63-women-s-fashion-turn-down-collar-corduroy-jacket.html

https://www.shoptagr.com/shop/pull-&-bear/pull-&-bear/corduroy-jacket

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.