How to wear vinyl

Ik hoor het je al meteen denken: vinyl? Dat is niets voor mij! Maar wie weet loop je er binnenkort ook in rond, want deze stof duikt steeds meer op in het modebeeld. Vinyl is natuurlijk erg gelijkaardig aan leather look, het belangrijkste verschil is dat vinyl steeds blinkend is, terwijl leer ook mat kan zijn. Het is bovendien ook niet hetzelfde als latex, want latex zit nog veel strakker.

Hoewel snel de associatie gemaakt wordt met ‘vulgair’ kan je vinyl op heel wat leuke manieren combineren, zolang je je beperkt tot 1 statement item in die stof.

venyl7

De vinylrokjes komen het vaakst voor en kunnen eigenlijk op dezelfde manier gedragen worden als de leren rokjes. Combineer vooral casual en speels met een eenvoudige t-shirt en sneakers. Vermijd hakken onder dit soort rokjes. Ook is het leuk om te spelen met de kleuren van vinyl rokjes. We kennen ze natuurlijk allemaal in het zwart, maar in een lichtere kleur bijvoorbeeld ogen ze ook meteen heel stylish.

venyl1venyl3

De tweede manier waarop je vinyl vaak ziet is in broeken. Dit soort broeken trekt natuurlijk heel wat aandacht. In tegenstelling tot de rokjes, kan je deze broeken best iets minder casual combineren. Combineer nu bijvoorbeeld wel met een deftig bloesje en blazer. Onder een vinyl broek kan zeker een hak, maar dan wel een blokhak. Let verder ook op met biker boots hieronder. Vaak wordt de outfit hierdoor ‘te’.

venyl2venyl4

Voor als de rokjes en broeken je nog iets te veel zijn, kan je perfect beginnen met vinyl accessoires, zoals een handtasje. Deze stralen meteen veel klasse uit. Ook erg leuk binnen deze trend is bijvoorbeeld de doorzichtige vinyl handtasjes.

 

venyl8

 

bronnen bij de foto’s

https://www.refinery29.com/2018/02/191447/clear-purse-handbags-street-style

http://wheretoget.it/magazine/4-ways-to-style-vinyl

https://www.scoopnest.com/user/marieclaireuk/754462482912206848

https://www.asos.com/women/fashion-feed/2017_03_19-sun/everyone-at-asos-is-wearing-pvc-vinyl-patent-leather/

https://www.asos.com/women/fashion-feed/2017_03_19-sun/everyone-at-asos-is-wearing-pvc-vinyl-patent-leather/

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.