Trend alert: De felle kleurtjes van 2019

Terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelt, dompel ik jullie vandaag onder in de nieuwe kleurtjes voor de komende lente. En kleur dat is het zeker! Je kunt er namelijk niet naast kijken, overal duiken de felle kleuren op. Daar waar deze vroeger enkel voor de volle zomer bestemd waren, kan je tegenwoordig gebreide truitjes kopen in de felste kleuren. En zo kan de zomer dit jaar supervroeg beginnen!

Maar zoveel kleur in je kast komt natuurlijk nogal onverwacht, hoe combineer je deze winter/zomer items nu op een leuke manier?

fluo5

Hou het bij 1 stuk

Ik weet het, in de boekjes zie je regelmatig volledige outfits in felle kleurcontrasten, of zelfs volledig in fluokleuren. Om nog even aan de kleuren te wennen, doe je dat dus beter niet. Veel interessanter is het om met 1 kleur te beginnen en geleidelijk naarmate de zomer dichterbij komt meer kleur toe te voegen. Nu kan het bijvoorbeeld erg leuk zijn om je nog ietwat winterse outfit op te frissen met een handtasje in een leuke kleur. Ook een eenvoudig truitje in een leuke kleur kan je makkelijk combineren met een verder sobere outfit.

fluo3

Wit versus zwart

Zowat alle kleuren kan je combineren met wit en zwart, het belangrijke verschil is dat wit de kleur zomerser en frisser maakt en dat zwart de kleur harder en donkerder maakt. Een felle kleur gecombineerd met wit vind ik dan ook top voor in de zomer; nu zijn we echter nog maar in de aanloop van en vind ik de combinatie met zwart beter. Let wel, als jij van nature een lichte uitstraling hebt (lente- en zomertypes) kan je beter te harde contrasten met zwart vermijden, of toch zeker ergens een tussenkleur insteken bijvoorbeeld de felle kleur, donkergrijs en zwart.

fluo4

Tinten van dezelfde kleur

Blijf je liever weg van de harde contrasten, dan is het een leuke oplossing om met tinten van dezelfde kleur te gaan werken. Dit soort combineren is momenteel erg trendy en het betekent dat je kleuren die dicht bij elkaar liggen op de cirkel gaat combineren met elkaar. Combineer fluoroze bijvoorbeeld met bordeaux en oranje. Fluogeel combineer je dan weer met oranje en lichtgroen.

fluo1

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.