How to wear de pussy bow blouse

De pussy bow blouse, wees gerust, ik heb de term ook eerst moeten opzoeken voor ik wist wat het was ;-). Het is een chique term voor een eenvoudig iets, namelijk een bloes met een strik.  Alle meisjes onder jullie kennen dit bloesje vermoedelijk wel uit hun kinderjaren toen het zo überschattig bij je stond, maar dit is natuurlijk niet de manier waarop je op vandaag deze trend wil dragen! Het bloesje met de strik is ongetwijfeld nog steeds schattig en meisjesachtig, maar mits de juiste styling kan het ook sexy, cool en trendy zijn.  Kijk maar even mee!

Lange strikken, korte strikken, hoge strikken en lage strikken

Zoals de titel reeds duidelijk maakt zijn de varianten van deze trend ten over, toch raad ik ze niet allemaal aan bij iedereen. Dames met een grote boezem bijvoorbeeld kunnen beter kiezen voor een iets lagere strik. Meisjes met een kleinere boezem kunnen daarentegen beter het bloesje volledig dichtknopen en op die manier meer volume creëren.  Ook veel verschil is er in de grootte van de strik. Kies daarbij best een beetje naar je eigen gevoel. Een te grote strik kan misschien het gevoel geven dat je eruit ziet als een cadeautje, kies dus vooral een model waarin je je goed voelt. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een strik in dezelfde kleur als je bloes waardoor die iets minder in het oog springt, maar dan verlies je ook wel wat aan accent.

De zwart-wit combinatie

Over deze combinatie heb je natuurlijk al alles geleerd in mijn blog van vorige week (http://lunefashion.com/2015/10/24/how-to-wear-black-and-white/).  De pussy bow blouse leent zich perfect voor deze combinatie, een witte bloes en zwarte strik is namelijk klassiek zonder saai te zijn. Combineer op een zwarte geklede broek of kies ook gerust voor een ander kleur zoals rood, oranje of geel.

Streetstyle

Diegenen die denken dat bloesjes met strikjes enkel weggelegd zijn voor lieve, brave meisjes hebben het fout! Deze trend kan perfect ingepast worden in de streetstylelook. Hiervoor moet je wat pit toevoegen aan je outfit. Combineer je zwart-wit bloesje bijvoorbeeld op een leren broek, een sexy look is hiermee sowieso gegarandeerd. Je kan het ook combineren met een ripped jeans en sneakers. Laat gerust je inspiratie de vrije loop en voeg verschillende stoere elementen toe. Dit kan je ook doen aan de hand van accessoires, denk aan een handtas met studs, een messy kapsel……


De meisjeslook

Ben je een typische girly girl, dan past de pussy bow blouse natuurlijk ook perfect in je garderobe! Naast de stoere look kan je dit bloesje namelijk ook heel meisjesachtig afwerken. Dit kan je doen door zachte pastelkleuren te nemen, zoals een roze of lichtgeel bloesje. Werk dit vervolgens af met een zwierig plooirokje en eventueel over-knee socks. Je kan natuurlijk ook opteren voor de echte high school look door deze combinatie volledig is blauw en wit te maken. Werk af met leuke accessoires zoals een hoedje of een boekentasje als handtas.


Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.