How to wear black and white

Black and white, kan het nog klassieker? Eigenlijk niet! Is het daarom saai? Helemaal niet! Het voordeel van een zwart-wit outfit is dat iedereen deze combinatie kan maken, want iedereen heeft deze twee kleurtjes in zijn kast hangen. Het tweede grote voordeel aan deze kleurencombinatie is dat je er iets kan mee maken voor zowat alle gelegenheden, van chic formeel tot casual streetstyle. Een derde reden voor deze combi is dat ze enorm tijdloos is. Investeren in een aantal goede zwarte en witte basisstukken is dus nooit een slecht idee. Zijn dit redenen genoeg om je even te laten inspireren tot de black and white mode? 😉

 

Black and white formeel

Met een zwarte geklede broek, witte bloes en zwarte blazer kan je eigenlijk nooit misdoen voor formele gelegenheden. Het oogt vrouwelijk, sexy en gekleed. De tijd dat deze look enkel weggelegd was voor de zakenvrouwen onder jullie is verleden tijd, geklede broeken zijn tegenwoordig erg in voor elke vrouw. Er zijn natuurlijk wel enkele manieren om deze look een beetje te moderniseren. Kies hiervoor bijvoorbeeld voor een boyfriend blazer, die de ‘coolheidsfactor’ van je outfit een beetje kan opkrikken. Dit model geeft bovendien ook een jongere uitstraling. Een leuke variant is trouwens ook om eens voor een witte blazer te kiezen, waardoor je outfit ook binnen de ‘kleur-op-kleur-mode’ valt. Ook erg hip is om voor een cropped versie van je geklede broek te gaan. Afhankelijk van de gelegenheid kan je deze look afwerken met een sneaker, pump of glanzend veterschoentje.

 

 

Black and white + jeans

Net iets lager op het trapje qua ‘chicheid’ is de combinatie van black and white met jeans.  De blazer en de witte bloes kan je hiervoor behouden, maar die combineer je nu met een leuke jeans waardoor je de outfit een beetje afzwakt en een nonchalanter geheel creëert. Je kan dit ook nog op andere manieren doen. Zwart-witte streepjes staan bijvoorbeeld ook erg leuk met een jeansjasje.


Black and white streetstyle

De black and white combinatie is ook een grote klassieker  in het ‘streetstylevak’. Als stereotiepe plaatje zie ik een zwarte ripped jeans voor me met een witte t-shirt met leuke tekst erop en zwarte leren perfecto erboven, afgewerkt met een wit paar Adidassen.  Maar natuurlijk kan ook dit weer anders, bijvoorbeeld met een zwarte midi-rok die ook perfect in deze stijl past.

 

 

Black and white + accent

Ben je toch bang dat je zwart-wit outfit een beetje last heeft van saaiheid, dan is er de optie om een leuk accentkleurtje in je accessoires toe te voegen. Naar de winter toe, is rood een goede keuze, mits dit ook nog eens extra warmte toevoegt aan je outfit. Naar de zomer toe, kies je bijvoorbeeld voor geel. Leuke accentjes zijn bijvoorbeeld een hoedje, een paar gekleurde pumps, een handtasje…..


Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.