Men’s fashion: how to wear cropped pants

Het valt me op dat mannen er soms moeite mee hebben om broeken te kopen die lang genoeg zijn. Nu de beste tip die ik hiervoor kan geven is: doe je schoenen aan bij het passen en dan moet je broek tot halverwege je hiel vallen, ook al heeft dit het gevoel dat je broek te lang is als je op je kousen staat. Nu is er nog een interessante oplossing, namelijk de cropped pants! Deze ‘gekrompen’ broeken zijn reeds enige tijd op en top in de mode voor meisjes, maar beginnen nu steeds meer ook het mannelijke modeveld te veroveren. Daar waar deze trend voor meisjes elegantie uitstraalt omdat je een van je dunste lichaamsdelen in de kijker plaats, creëert het voor mannen net een omgekeerd effect: een nonchalantie.

Cropped pants kun je kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken door gewoon je lange broek enkele slagen om te slaan. Ikzelf ben meer voorstander van deze tweede optie, want dan kan je je broek gewoonweg op beide manieren dragen. Bovendien zijn er ook nog eens twee interessante manieren om met deze trend om te gaan…

 

Casual

De cropped jeans is een trend om casual te dragen (lees: niet voor formele feestjes of bureauwerk 😉 ). De combinatie met een paar coole sneakers en eenvoudig  t-shirt kan volstaan.  Maak wel dat je de broek voldoende oprolt zodat het niet overkomt alsof je broek echt te kort is ;-). Naar de winterdagen toe past ook een parka of leren jas perfect in deze stijl.Casual chic

De iets gekledere variant is de casual chic en stel ik gelijk aan cropped jeans + hemdje. Dit levert je de perfect mix van formeel en informeel op, ideaal om een avondje op café te gaan. Deze iets chiquere look kan je ook creëren door niet voor een blauwe jeans te gaan, maar bijvoorbeeld een beige. Een belangrijk tip: let op met de keuze van je kousen als je een cropped jeans draagt! De beste optie is eigenlijk om geen kousen te dragen, maar met sneakers kan dit soms wel pijnlijk zijn. De tweede beste optie is dan om voor korte witte sokjes te gaan, die in geen geval erg mogen opvallen!Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.