How to wear: de pet

Ben je nog steeds op zoek naar het ideale zomerhoedje? Misschien is de oplossing wel om je op een andere trend te storten, namelijk die van de petjes. Vrouwen met een pet zijn lang een tabeo geweest, het was niet cool, louter praktisch, maar sinds wanneer is praktisch belangrijker dan cool? Dat is vandaag nog altijd niet het geval, maar een grote meevaller is dat sommige dingen nu gewoonweg tegelijk praktisch en cool zijn. Dat is het geval met de pet! Heb je geen idee hoe je begint met het uitkiezen en dragen van een coole pet? Lees dan maar snel verder en kies je favoriete stijl uit!

pet10

Sportief, maar toch cool

De sportieve stijl doet het al een tijdje erg goed en een petje past natuurlijk zonder twijfel in dit plaatje. Sportief of niet, iedereen kan deze stijl aan! Bovendien kan je ook zelf kiezen hoe ver je wil gaan met het uitstralen van sportiviteit. De petjes die bij deze stijl passen zijn vanzelfsprekend de petjes die verbonden zijn met sportieve merken, zoals adidas en nike. De witte en zwarte modellen stralen het meeste sportiviteit uit. Wil je het iets minder, dan kan je bijvoorbeeld een petje in pastelkleur kiezen. Sowieso werk je de petjes-outfit af met sneakers. Je kan het bij casual sneakers houden, zoals de adidas originals, of je kan ook echt loopschoenen dragen. Ga vervolgens voor een jeans skinny broek, eventueel met scheuren. Veel instagrammers dragen nu ook een legging als broek in hun casual sportieve outfit, maar het blijft natuurlijk een eeuwige discussie of dit kan of niet.

pet4pet8

Schattig, maar toch cool

De tweede stijl heb ik schattig, maar toch cool genoemd. Deze stijl is zowat het tegenovergestelde van de vorige, want ze is verre van sportief. Binnen deze stijl draag je je petje namelijk met een kleedje. Let wel, niet elk kleedje kan hiervoor dienen. Het soort kleedjes waar ik het hierover heb zijn de hemdjes- en t-shirtkleedjes, die ergens wel een zekere sportiviteit uitstralen. Het petje bij deze outfit geeft het geheel een schattige uitstraling zonder zijn ‘coolheid’ te verliezen. De afwerking met sneakers is ook hier wel een must. Ook leuk binnen deze stijl zijn de petjes met grappige teksten op.

pet1pet12pet13

Stoer, maar toch cool

Tenslotte kan je gaan voor de stoere stijl: ripped jeans, legerjassen, jeansjassen, bohojuwelen, wijde tank tops en marinestrepen, dat klinkt vast allemaal al bekend in de oren. Werk dit soort outfits ook af met een petje en je hebt weer een vernieuwende outfit. Je kan voor dit soort outfits verschillende modellen gebruiken, zowel de heel sportieve als de grappige, of eventueel gewone effen petjes.

pet2pet7pet9

Bronnen van de foto’s:

http://saroop.net/topic-1851

http://www.taofeminino.com.br/moda/album1264484/looks-com-bone-0.html#p22

https://www.flordemariafashion.com

http://skirttherulesblog.com

http://www.gurl.com/2016/05/28/style-tips-on-how-to-wear-baseball-hats-summer-outfits/

https://www.bloglovin.com/blogs/hello-fashion-3905991/5-tips-for-last-minute-travel-4373218549

6 Month Salvation – 3 Ways to Style A Faux Leather Dress

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.