Men’s fashion: how to wear a scarf

Mannen en sjaals, er lijkt al jaren iets mis te zijn met deze combinatie waardoor heel veel mannen dit warme accessoire liever links laten liggen. Is het omdat dit eerst een typische meisjeshype was? Of geven mannen gewoon niet graag toe dat ze koud hebben? Welke reden het ook moge zijn, ik wil er toe bijdragen dat dit taboe uit de wereld verdwijnt! Mannen die zich durven wagen aan een sjaal kunnen wel degelijk cool zijn, hebben het warm, zijn mee met de mode en hebben gelukkige vriendinnen en/of moeders ;-). Leer hier hoe je de sjaal moet dragen om van al deze voordelen te kunnen profiteren!


Los rond de nek

De meest eenvoudige manier om je sjaal te dragen, is door die gewoon losjes rond je nek te leggen. Dit is misschien niet de warmste manier, maar het oogt wel erg nonchalant, zeker wanneer je de twee uiteinden niet even lang laat hangen. Kies voor deze manier van dragen in combinatie met een open mantel of gewoon op een trui.


Met een blazer

Een casual blazer is een van de meest trendy kledingstukken voor mannen op dit moment, alleen is het probleem vaak dat de nek veel koude vangt. Dit probleem kan je oplossen met een sjaal. Als je de blazer laat open hangen kan je de sjaal ook gewoon los in je nek leggen, maar knoop je je jasje toe, dan is het een leuk idee om je sjaal eronder te steken zodat er net een boordje zichtbaar blijft bovenaan. Je kan je sjaal dan zelfs niet alleen als warmtebron gebruiken, maar ook als statement bij je outfit. Kies bijvoorbeeld voor een sjaal met print zodat die het geheel van je outfit doorbreekt.Rond de nek draaien

De volgende optie is om de sjaal rond je nek te draaien. Je kan hierbij de uiteinden langs voren of langs achteren laten vallen. Deze laatste optie kan bijvoorbeeld interessant zijn als je een trui of t-shirt met print draagt, zodat deze niet geheel bedekt wordt door de sjaal. Voor een nonchalante look laat je opnieuw de uiteinden niet even lang vallen. Wil je nog extra warmte, dan kan je nadat je de sjaal rond je nek gedraaid hebt nog een knoop maken in de uiteinden.Knopen

Dit waren zowat de meest eenvoudige manieren om een sjaal te dragen. Daarnaast zijn er nog talrijke gecompliceerde manieren om je sjaal te knopen en stylen. Voor de liefhebbers onder jullie heb ik hieronder enkele voorbeelden geplaatst.
Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.